Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pardubice přetlačily Třinec a srovnaly sérii, Oceláři si vylámali zuby na Willovi

Aktualizováno
Pardubice v Třinci zvítězily 2:0.
Pardubice v Třinci zvítězily 2:0.@hcocelaricz
Pardubice v Třinci srovnaly semifinálovou sérii, ve WERK Areně vyhrály 2:0 a na východ Čech pojedou za stavu 2:2 na zápasy. Rozhodující gól dal ve 44. minutě Lukáš Sedlák, pojišťující trefu přidal Tomáš Hyka v samém závěru při power play Ocelářů. Ti si vylámali zuby na skvěle chytajícím Romanu Willovi, na něhož vyslali 31 střel, jenže za jeho záda se nedostala žádná. Další utkání je na programu v pondělí v Pardubicích.

Třinec – Pardubice 0:2

Oceláři nastoupili do druhého domácího utkání v sérii bez zraněného útočníka Marka Daňa, kterého v sestavě nahradil Vladimír Svačina. Oproti čtvrtku se v úvodu nedostali pod tlak, postupem času však bylo Dynamo opět střelecky aktivnější. Nebezpečná byla zejména elitní formace Pardubic vedená Sedlákem, ale Ondřej Kacetl chytal spolehlivě. V závěru první třetiny zahrozil domácí kapitán Petr Vrána, ovšem Will ale jeho pokus vyrazil.

Ve 23. minutě vystrašilo pardubického brankáře tečované nahození Daniela Voženílka od mantinelu, bezbrankový stav se ale nezměnil. Slezané čekali na šanci, která přišla krátce před polovinou základní hrací doby. Před Willa se dostal osamocený Daniel Kurovský, gólman Pardubic si ale poradil i s následnou dorážkou Jakuba Jeřábka.

Vzápětí byl vyloučen Adam Musil, Třinec však první přesilovku nevyužil. Z brejku navíc zahrozil Sedlák. Stejně pozorně jako Will chytal ale i Kacetl, jenž si poradil se střelou Ondřeje Vály i dorážkou Davida Ciencialy.

Bezbrankový stav se změnil až v 44. minutě, kdy Sedlák vybojoval puk za brankou a následně se dostal i k zakončení. Nejlepší střelec týmu si připsal pátý gól v play off.

Vybrané statistiky zápasu Třinec – Pardubice
Vybrané statistiky zápasu Třinec – PardubiceLivesport

Oceláři mohli odpovědět při vyloučení Jana Koláře, kdy si vytvořili drtivý tlak. Will ale vše ustál, i když ztratil hokejku. Nepřekonali jej Miloš Roman, Tomáš Marcinko ani Andrej Nestrašil. Třinec se i nadále tlačil za vyrovnáním, překonat Willa se mu ale nepodařilo. Naopak domácí při power play inkasovali podruhé.