Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pardubice doma vyhořely a se Spartou prohrály 0:4, Litvínov má nový ligový rekord

Aktualizováno
Pardubice nestačily na Spartu.
Pardubice nestačily na Spartu.ČTK / Taneček David
Sparta ovládla šlágr 6. kola Tipsport extraligy a na ledě Pardubic vyhrála jasně 4:0. Čisté konto udržel brankář Josef Kořenář (26). Vítkovice vyhrály 4:2 v Karlových Varech, hlavní podíl na vítězství Ostravanů měl Anthony Nellis (30), který vstřelil dva góly a na další přihrál. Novým rekordmanem soutěže se stal Litvínov, který vyhrál za tři body všech úvodních šest utkání ročníku.

Karlovy Vary – Vítkovice 2:4

Vítkovice popáté v sezoně vyhrály. Dva jejich góly dal kanadský útočník Anthony Nellis, který už má v ročníku na kontě pět branek. Západočeši podruhé za sebou nebodovali. Čtyřicet zákroků zapsal u výhry gólman Lukáš Klimeš.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Liberec – Kladno 2:3sn

Rytíři odčinili páteční porážku 2:4 z Hradce Králové. Naopak Bílí Tygři prohráli potřetí za sebou a na domácím ledě se ani na čtvrtý pokus nedočkali vítězství. O výhře v nájezdech rozhodl italský obránce Phil Pietroniro.

České Budějovice – Mladá Boleslav 2:3

České Budějovice prohrály s Boleslaví, ačkoli ještě v 52. minutě vedly o dvě branky. Obrat dokonal v čase 55:45 Jan Závora. Motor potřetí za sebou nebodoval, Mladá Boleslav se po pátém vítězství drží v popřadí tabulky.

Olomouc – Litvínov 1:2

Litvínov stále v sezoně neztratil ani bod. Skóre otevřel premiérovou extraligovou brankou Vojtěch Husinecký, za Hanáky vyrovnal Jan Knotek. Nerozhodný stav pak vydržel do 48. minuty, ve které rozhodl o vítězství Severočechů tečí David Kaše.

Třinec – Mountfield HK 4:1

Přestože úřadující mistr bodoval popáté za sebou, oslavil teprve druhou výhru v nové sezoně. Tým Mountfieldu naproti tomu utrpěl pátou porážku ze šesti startů. Rozhodující trefu si připsal obránce Marian Adámek. Domácí zvládli utkání především díky výborné třetí třetině, kterou vyhráli 3:0. K vítězství si také pomohli dvěma trefami v přesilovkách.

Střelci utkání.
Střelci utkání.Livesport

Pardubice – Sparta 0:4

Pražané vyhráli potřetí v řadě bez inkasované branky, pokaždé navíc venku a čisté konto drží už 192 minut a 52 sekund. Pokaždé byl v sestavě Josef Kořenář, z šesti startů od začátku ročníku má na kontě už čtyři nuly. K výhře na východě Čech přispěl třemi asistencemi Pavel Kousal. Sparta se v tabulce posunula zásluhou lepšího skóre před Pardubice a je třetí.

Plzeň – Kometa 3:1

Plzeň si připsala první tříbodovou výhru v ročníku. Po bezbrankové první třetině a vyrovnané prostřední části nakonec bojovný zápas rozhodl ve 44. minutě trefou na 2:1 Tomáš Dujsík. Jihomoravané prohráli potřetí za sebou a propadli se na předposlední příčku tabulky. Západočeši naopak díky roduktivní první formaci zaznamenali na třetí pokus první domácí výhru ročníku.

Tabulka TELH