Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nový kouč i rozsáhlé změny v týmu. Plzeň by se ráda usadila ve středu extraligové tabulky

Trénink plzeňských hokejistů.
Trénink plzeňských hokejistů.MARTIN POLÍVKA / MFDNES + LN / Profimedia
S výrazně pozměněným kádrem a pod vedením nového trenéra Josefa Jandače (55) vstoupí do extraligové sezony Plzeň. Generální manažer klubu Martin Straka (52) věří, že angažování bývalého reprezentačního kouče Západočechům pomůže k úspěchům. Plzeň čtyřikrát za sebou nedokázala postoupit přes předkolo play off, letos a loni navíc skončila až dvanáctá.

"Udělali jsme spoustu změn a doufáme, že sezona bude úspěšnější než dvě předchozí. Bude rozhodovat začátek, kluci musí dostat sebevědomí, mít klid na hokejkách. Přáli bychom se pohybovat alespoň ve středu tabulky," uvedl Straka. Bývalý vynikající útočník vkládá naděje do realizačního týmu vedeného Jandačem. "Jsem rád, že jsme získali trenéra s velkou historií," podotkl Straka, který je zároveň místopředsedou představenstva.

Plzeň po nevydařené minulé sezoně výrazně pozměnila kádr. Odešli gólmani Samuel Hlavaj s Milanem Kloučkem, obránci Martin Bučko, Aleksi Laakso a útočníci Aleksi Rekonen, Jakub Pour, Petr Straka nebo Filip Jansa. Na jejich místa přišli brankáři Dávid Hrenák s Nickem Malíkem, beci Kristians Rubins, Igor Merežko, Patrik Brůna a forvardi Jakub Klepiš, Christophe Lalancette, Olivier Archambault, Tomáš Urban, Ondřej Rohlík, Petr Hauser a Dominik Simon.

"Určitě nechceme zaspat začátek soutěže, musíme být stoprocentně připravení. Máme představu o sestavě, snad budeme všichni zdraví. Začátek je v rychlém sledu, kádr zůstane pohromadě, všichni musí mít dostatečné herní vytížení," řekl asistent trenéra Jiří Veber.

Západočeši zatím v přípravě odehráli osm zápasů, z nichž sedm vyhráli. Neuspěli jen proti Karlovým Varům. Generálka na extraligu je čeká ve čtvrtek, kdy se utkají s Českými Budějovicemi. "Příprava se nám povedla, výhry byly super, ale samozřejmě víme, že to byla jen příprava. Vše vypukne příští týden, máme z přípravy dostatečné sebevědomí, půjdeme zápas od zápasu, musíme chytit začátek soutěže," podotkl kapitán Jan Schleiss.

V úvodním kole extraligy se Plzeň představí ve středu na ledě Vítkovic, o dva dny později přivítá Litvínov, svého přemožitele z předkola play off minulé sezony.

Program Tipsport extraligy