Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nestrašil zná trest, za seknutí Moravčíka mezi nohy si nezahraje jeden zápas

Andrej Nestrašil vyfasoval trest pouze na jeden zápas.
Andrej Nestrašil vyfasoval trest pouze na jeden zápas.Profimedia
Obránce Martin Pláněk z Mladé Boleslavi a útočníci Adam Zbořil z Brna s Andrejem Nestrašilem z Třince přijdou v hokejové extralize shodně o jeden zápas za prohřešky v utkáních nedělního 2. kola. Tresty vynesl ve zkráceném řízení předseda disciplinární komise Viktor Ujčík. O jeho rozhodnutí v úterý informovala Asociace profesionálních klubů.

Dvaatřicetiletý Pláněk fauloval hned v úvodu souboje s Vítkovicemi (2:4) útočníka Ostravanů Vojtěcha Lednického. Rozhodčí vyhodnotili jeho zákrok jako podražení a Pláněk zamířil s dvouminutovým trestem do boxu trestoměřičů. Podle Ujčíka se ale jednalo o faul kolenem.

O čtyři roky mladší Zbořil v polovině třetí třetiny duelu Komety na ledě Karlových Varů (0:4) dohrál tvrdě u hrazení beka domácích Lukáše Pulpána. Na trestnou lavici odešel s dvouminutovým trestem za hrubost, Ujčík jeho přestupek přehodnotil a dodatečnou stopku udělil za napadení.

Nestrašil pět minut před koncem první třetiny duelu proti Spartě (2:3 po sam. nájezdech) zasáhl holí do rozkroku obránce Pražanů Michala Moravčíka, který následně ze zápasu odstoupil. Dvaatřicetiletý Nestrašil se hájil, že se nejednalo o úmysl. V samotném utkání dostal dvouminutový trest za sekání.

Jen s napomenutím vyvázli útočníci Tomáš Vincour (Brno) a Daniel Voženílek (Třinec). Vincour se provinil nesportovním chováním, Voženílek sekáním.

Program extraligy