Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nestrašil překonal zdravotní trable a zahrál si po pěti měsících. Jsem v plné síle, hlásí

Andrej Nestrašil samostatný nájezd proti Michalu Postavovi neporměnil.
Andrej Nestrašil samostatný nájezd proti Michalu Postavovi neporměnil.Profimedia
Andrej Nestrašil (33) vynechal na jaře poslední dva finálové zápasy a zamířil na operaci ramene. Ještě na tiskové konferenci před sezonou netušil kouč Ocelářů Zdeněk Moták, kdy se zkušený hráč zapojí po dlouhé léčbě do týmových tréninků. Jeden z lídru obhájců titulu ale nechyběl v třinecké sestavě už v zápase proti Brnu, které vyhrálo 2:1 po nájezdech.

Třinec – Kometa Brno 1:2sn

"Očekával jsem, že to bude horší. Neříkám, že jsem spokojený s výkonem, ale jsem rád, že hraju. Chybělo mi to," řekl Nestrašil novinářům. S úsměvem doplnil, že trenér ohledně jeho návratu nemlžil. "Byli jsme domluveni, že to nechá na mně. A až se budu cítit ready, tak mu řeknu. Možná včera jsem mu to oznámil, že bych do toho už skočil," upřesnil.

Prozradil, že jeho návrat zbrzdil covid a že měl v sobě ještě bakterii, kterou člověk může chytit ze špatné úpravy masa. Obojí mu lékaři zjistili až z krevních testů.

"Nějak se mi to sešlo a několik týdnů mě to zpomalilo. Bylo to nepříjemné, ale neměl jsem žádný těžký průběh, nemusel jsem doma ležet s hadrem na hlavě. Jsem rád, že jsem se toho zbavil. Snad jsem si to už před sezonou vybral a mám dost protilátek. Už jsem v plné síle," pokračoval.

Nestrašil připustil, že moc tréninků s týmem neabsolvoval. Přesto se mohl stát hrdinou, když v 53. minutě tečoval za stavu 1:1 nahození od modré čáry. Brankář Michal Postava jeho pokus reflexivně vyrazil. Sebevědomí ukázal i v nájezdech, ve kterém vyzkoušel Forsbergovu kličku. Od gólové tečky jej dělily jen milimetry.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

"Hlavně si teď potřebuju zažít herní situace, kdy je málo prostoru a času. Měl jsem nějaké ztráty kotouče, které bych asi za normálních okolností nedělal. Jsou to takové reakční věci, které člověk nabude tréninkem. Ale nebylo to úplně špatné," řekl ke svému prvnímu startu po pěti měsících.

Po prohře s Brnem podotkl, že první extraligová kola se nemůžou hrát moc na krásu. A tomu odpovídal i výkon proti Kometě.

"Hlavně na začátku sezony má každý tým ještě spoustu sil, je to takové hodně ubojované. Nemůžeme si myslet, že budeme dávat góly do prázdné branky a že si budeme furt jen nahrávat. Obzvlášť na začátku sezony to musí být takové jednodušší a je třeba plnit základní věci, abychom měli na čem stavět," vysvětlil Nestrašil.

Tabulka Tipsport extraligy