Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat do NHL se nekoná. Mistr světa Ondřej Kaše prodloužil smlouvu v Litvínově

Ondřej Kaše zůstává v Litvínově.
Ondřej Kaše zůstává v Litvínově.Profimedia
Čerstvý mistr světa a nejproduktivnější Chemik loňské sezony zůstává pod Krušnými horami. Ondřej Kaše (28) prodloužil smlouvu s Litvínovem a dal tak sbohem spekulacím, že by se po výborné sezoně zakončené zlatým světovým šampionátem mohl vrátit do zámoří. Rodák z Kadaně tak bude i v příštím extraligovém ročníku oblékat stejný dres jako jeho mladší bratr David (27).

Reprezentační útočník přišel do Litvínova před rokem ze zámoří a hned se stal hlavní postavou týmu. V základní části nasbíral 54 bodů (23+31) v 48 utkáních, v 13 duelech play off přidal gól a šest asistencí. Výrazně se tak podepsal pod úspěšnou sezonu Vervy.

Litvínov chtěl s Kašem, který v týmu nastupoval i s mladším bratrem Davidem, prodloužit spolupráci ještě před koncem roční smlouvy, nakonec se ale tak stalo až nyní. Kaše totiž zvažoval i nabídky ze zahraničních soutěží a od dalších českých týmů, ve hře byl rovněž jeho možný návrat do NHL.

"Byl jsem až trochu překvapený, že nabídek bylo tolik. Rodinné důvody a celkový pohled na věc mě však utvrdily v tom, že zůstanu v Česku. Tím pádem byl jedinou volbou Litvínov," uvedl Kaše, který sice není odchovancem Litvínova, ale pochází z nedaleké Kadaně.

Vedení Litvínova bylo z jeho rozhodnutí nadšené. "Dlouho jsme měli dohodu, ale čekali jsme. Ondra je hráčem, který svými výkony nastavuje laťku vysoko nejen pro sebe, ale dokáže s sebou strhnout celý tým. Jsme moc rádi, že se rozhodl pro nás, a věříme, že navážeme na minulou sezonu, kdy byl rozdílovým hráčem a jedním z lídrů v kabině," řekl generální ředitel Pavel Hynek.

Kaše se po návratu do Česka dostal i do reprezentace a třemi góly a čtyřmi asistencemi se podepsal pod triumf národního týmu na domácím světovém šampionátu. "Ondra do klubu bezesporu přinesl, i přes zdravotní limity, strašně moc po všech stránkách. Je opravdu vynikající, že s klubem spojí další sezonu," řekl hlavní trenér Karel Mlejnek.

Další přestupy a výměny