Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Náskok znovu nestačil. Přesilovky nás sráží dolů, litoval další ztráty Liberce bek Knot

Liberec je v tabulce až na devátém místě.
Liberec je v tabulce až na devátém místě.Profimedia
Podruhé za sebou nedokázali hokejisté Liberce dovést dobře rozehraný duel k vítězství. Stejně jako v nedělním utkání s Plzní přišli i v předehrávce 45. kola s Karlovými Vary o náskok z první třetiny a nakonec prohráli 1:2 po samostatných nájezdech. Severočeši si připsali třetí porážku v řadě a klíčový zadák týmu Bílých Tygrů Ronald Knot (29) litoval především nevyužitých šancí a špatně sehraných přesilovek.

"Myslím, že jsme podali ještě o trochu lepší výkon než v neděli proti Plzni. Skvěle jsme do zápasu vstoupili a celá první třetina byla z naší strany výborná. Měli jsme spoustu šancí během celého utkání, bohužel se nám ale nepodařilo dát zlomový druhý gól, který by dle mého názoru byl rozhodující," řekl Knot novinářům.

"Pak se nám stejně jako v neděli nepodařilo dovést zápas do vítězného konce v nájezdech. Podobně jako v předešlých zápasech nás potkal v určité fázi zápasu herní výpadek a asi si to musíme vyžrat až do konce. I přesto, že výkon nebyl špatný, bereme jen bod a to je pro nás málo," litoval účastník loňských olympijských her v Pekingu i letošního mistrovství světa v Rize a Tampere.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Liberec měl v utkání k dispozici dokonce dvakrát dlouhou přesilovku pět na tři. Opět se ale potvrdilo, že se v nich Bílí Tygři od začátku ročníku velmi trápí. Horší procento využití má jen Olomouc. "Těžko říct, co tomu chybělo. Je to pořád dokola, rozebíráme to každý den a zatím se nám bohužel stále nedaří to zlomit. Strašně nás to pak sráží dolů a stojí nás to pak body, zápasy a v neposlední řadě postavení v tabulce," podotkl slávistický odchovanec.

"Je to hlavně na nás, hráčích, co přesilovky hrajeme, abychom se výrazně zlepšili. Není to zdaleka první zápas a zrovna dnes mělo utkání takový průběh, kdy by gól z přesilovky byl klíčový a nasměroval nás k vítězství," uvedl Knot, který se pod Ještěd vrátil po sezoně strávené na farmě Arizony v Tucsonu.

Nefungující hra v oslabení

Vedle špatných přesilovek trápí Severočechy také oslabení, ve kterých jsou dokonce nejhorší z celé extraligy. V zápase s Energií sice ubránili dvojnásobnou přesilovku hostů, jediný inkasovaný gól z hole Tomáše Rachůnka ale přišel při klasické početní výhodě Západočechů. "Těší nás, že jsme alespoň dokázali ubránit oslabení ve třech. Na druhou stranu je to takové Pyrrhovo vítězství, protože jsme inkasovali v klasickém oslabení. Tyto momenty rozhodují a nám se bohužel ve speciálních formacích vůbec nedaří," posteskl si.

Druhou čtvrtinu základní části zahájí Bílí Tygři v pátek na ledě regionálního rivala z Mladé Boleslavi. Bruslařský klub neprožívá lehké časy a krčí se na posledním místě tabulky. Knot věří, že právě derby Liberci pomůže se nastartovat a odrazit se k lepším výsledkům.

"Co pro nás může být lepšího než se chytnout v derby. Bylo by super zlomit vše, co se nám momentálně nedaří. Pomoci si přesilovkou, ubránit oslabení. Zápasy s Bolkou jsou vždy vyhecované, přijdou lidi a já věřím, že se na utkání dobře připravíme a odvezeme si výhru," dodal Knot.