Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mladá Boleslav uplatnila opci na Junttilu. Zájem o něj měly i jiné kluby, prozradil Vlasák

Mladá Boleslav na Junttilu uplatnila opci.
Mladá Boleslav na Junttilu uplatnila opci.Profimedia / ČTK / Petrášek Radek
Hokejový útočník Julius Junttila (33) bude i nadále působit v extraligové Mladé Boleslavi. Zkušený Fin uspěl na zkoušce u Bruslařů a klub uplatil opci na jeho služby. Středočeši o tom informovali na svém webu.

"Julius zapadl velmi dobře do naší koncepce i do kabiny, takže jsme se rozhodli využít opci a prodloužit jeho působení u nás minimálně do května," uvedl sportovní ředitel Tomáš Vlasák.

Junttila přišel do Mladé Boleslavi v polovině září jako náhrada za zraněného Stevea Mosese. V extralize zatím odehrál devět zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky a přidal čtyři asistence. Momentálně je třetím nejproduktivnějším hráčem týmu.

"Udělal nejspíš poměrně dobrý dojem i v rámci české extraligy, projevily o něj zájem minimálně dva jiné extraligové kluby," dodal Vlasák na adresu hráče, jenž nastupuje v elitním útoku společně s Pavlem Skalickým a Tomášem Fořtem.

Trojnásobný šampion finské soutěže a účastník olympijských her v roce 2018 v Pchjongčchangu je v Mladé Boleslavi spokojený. "V klubu i ve městě se mi zalíbilo. Sezonu jsme odstartovali skvěle a mě moc těší, že se na jejím pokračování budu moct dál podílet. Uděláme všechno pro to, abychom nadále těšili fanoušky," řekl Junttila.

Mladá Boleslav zatím patří mezi nejlepší celky.
Mladá Boleslav zatím patří mezi nejlepší celky.Livesport