Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mistři jako poslední vyrazili zpátky na led, po zranění chybějí Třinci tři opory

Třinečtí vyhráli posledních pět extraligových ročníků.
Třinečtí vyhráli posledních pět extraligových ročníků.Profimedia
Jako poslední ze všech extraligových týmů oficiálně zahájili závěrečnou část přípravy na sezonu hokejisté Třince. Šampioni z posledních pěti odehraných ročníků na ledě trénovali i v předešlých dvou týdnech, ale dobrovolně. Ostrý start si naplánovali na pondělí, trenérský štáb v čele se Zdeňkem Motákem zatím ještě postrádá Martina Růžičku, Andreje Nestrašila a Jakuba Jeřábka, kteří se zotavují po zranění.

"Každý z nich je v jiné fázi svého zranění, na žádného z nich nechceme tlačit. Kluci jsou v péči našich lidí a na led půjdou až ve chvíli, kdy dostanou od lékařů zelenou a kdy se i oni sami na to budou cítit. Jsou to naše opory, mají toho za sebou hodně, nemám o ně strach," řekl Moták na klubovém webu.

Oceláři půjdou do sezony jen v mírně obměněné sestavě. Nejvýraznější ztrátou je odchod reprezentačního útočníka Daniela Voženílka, se kterým v klubu skončili Adam Helewka, Adam Polášek a Petr Šenkeřík. Místo nich Slezané angažovali Bohumila Janka, Marka Hrbase, Michala Teplého a Justina Addama.

"Michal Teplý je šikovný hráč s dobrým zakončením, Justin je zase fyzicky velmi dobře vybavený útočník, Bohumila Janka myslím nemusím představovat, protože to je v extralize velmi známý bek nejen svou obětavostí. Marek Hrbas přišel primárně do Frýdku-Místku, ale nějaký čas ještě bude trénovat s námi, abychom ho jako trenéři poznali," uvedl Moták na adresu nových hráčů.

Oceláři vstoupí do sezony s novým trenérským týmem. Motákovými asistenty se místo Vladimíra Országha stali Marek Malík a Jiří Raszka. "S Vladem byla spolupráce velice kvalitní, dvě vítězství v soutěži to potvrzují. Přišli noví kluci, kteří si musí zvyknout na chod organizace, i když Marek ji zná a Jirka tady taky byl. Rychle skočili do procesu a myslím, že budou pracovat kvalitně a naše očekávání naplní," řekl Moták.

Nejbližší program Třince.
Nejbližší program Třince.Livesport

Třinec odehraje v přípravě čtyři utkání, před startem extraligy ho čekají i čtyři zápasy Ligy mistrů.

Program Tisport extraligy