Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Machovský přesvědčil, s Olomoucí prodloužil smlouvu až do konce sezony

Machovský už v sezoně vychytal čtyři výhry.
Machovský už v sezoně vychytal čtyři výhry.ČTK / Peřina Luděk
Hokejový brankář Matěj Machovský (31) uzavřel v Olomouci smlouvu do konce sezony. Odchovanec Opavy, který v extralize chytal také za Plzeň, Spartu, Hradec Králové a Vítkovice, přišel původně v druhé polovině srpna na Hanou na krátkodobou výpomoc při zranění Slováka Branislava Konráda. O prodloužení spolupráce informoval olomoucký klub na svém webu.

"Vzhledem k přetrvávajícím zdravotním problémům Branislava Konráda jsme na situaci v našem brankovišti museli reagovat a jsme rádi, že jsme se s Matějem domluvili na pokračování spolupráce až do konce sezony," uvedl generální manažer Mory Erik Fürst.

Machovský nastoupil za Olomouc v této sezoně v šesti zápasech a vychytal čtyři výhry. Má průměr 1,84 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 93,04 procenta. V domácí nejvyšší soutěži odchytal dohromady 405 zápasů s průměrem 2,33 a úspěšností 92 procent. Udržel také 34 čistých kont.

V sezoně 2014/15 odchytal jedno utkání v české reprezentaci. V ročníku 2017/18 působil na farmách Detroitu v Grand Rapids v AHL a Toledu v ECHL. Má za sebou i krátká angažmá v Dinamu Riga v KHL a ve Finsku v KalPě Kuopio.

Tabulka Tipsport extraligy