Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

LIVE: Karlovy Vary vyloupily Kladno. Extraliga nabízí i bitvu o východ Čech

Aktualizováno
Karlovarští hokejisté zvítězili na ledě Kladna.
Karlovarští hokejisté zvítězili na ledě Kladna.ČTK / Kubeš Slavomír
Deváté kolo Tipsport extraligy láká na první východočeské derby v sezoně. Pardubice mohou v případě triumfu v Hradci Králové opět snížit ztrátu na lídra tabulky Litvínov, jehož v pátek porazily 3:1. Karlovy Vary zvítězily v Kladně 3:2 po prodloužení, dva góly včetně toho vítězného dal norský útočník Eirik Salsten. Verva zavítala do Mladé Boleslavi a Třinec přivítal Plzeň. Průběh zápasů můžete sledovat živě s audiokomentářem na Livesport.cz.

Kladno – Karlovy Vary 2:3

V souboji dvou bratrských dvojic Procházků a Redlichů se radovali z vítězství karlovarští Ondřej a Tomáš nad kladenskými Martinem a Sebastiánem. Energie po sérii tří porážek podruhé za sebou uspěla v nastavení.

V 5. minutě dvakrát ohrozil domácího gólmana Lukeše Beránek a Rytíři odolali i při následném tlaku Energie. Na druhé straně si Dominik Frodl poradil s Melkovou střelou a po vyjetí zpoza branky jej ohrozil bekhendem Straka. Při Salstenově vyloučení ve 13. minutě už Rytíři otevřeli skóre.

Nejdříve ještě neuspěl z dorážky Hults a Jágr dostal přihrávku před branku na brusle, ale po Tralmaksově nabídce usměrnil puk za karlovarského gólmana kapitán Smoleňák. Při Strakově vyloučení nejdříve mohli domácí v oslabení snížit, ale Strnadovu přihrávku v přečíslení neproměnil Melka. Lukeš v pokračující přesilovce vytěsnil lapačkou Plutnarovu střelu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

V úvodu druhé části zahrozil hostující Gríger, Lukeše prověřil i Čihař. Energie se ubránila při Šaldově trestu, potom měl šanci Smoleňák, ale Frodla nepřekonal. Melkův pobyt na trestné lavici nepomohl hostům ke smazání ztráty. V 35. minutě neprostřelil Frodla z levého kruhu Jágr.

V čase 38:06 se dočkaly Karlovy Vary vyrovnaní. Gríger našel na pravém kruhu Moravce, který se trefil přesně k protější tyči. Vrátil vedení Rytířům se do druhé pauzy ještě snažili Melka, Šenkeřík a Hults.

Na začátku druhé třetí části měl možnost Šenkeřík a Frodla se snažil překonat i Smoleňák. Energie měla velkou šanci z přečíslení, ale po Jiskrově přihrávce Lukeše nepřekonal Gríger. Další příležitost měl po průniku Ondřej Procházka. Kladenský gólman odolal i dalšímu tlaku Energie, který zakončil střelou Reunanen.

Ve 49. minutě šel pykat za porušení postupu vhazování Filip a Energie početní výhodu využila. Po kombinaci Ilomäkiho a Grígera se trefil Salsten, jenž v devátém utkání v české extralize skóroval poprvé.

V 53. minutě ustál Frodl obrovský tlak Rytířů, při němž pálili Pietroniro, Šenkeřík a Pytlík. Další šanci měl Hults. Frodla nepřekvapil ani s pokusem o zasunutí puku zpoza branky u levé tyče Jágr. Při vyloučení hostů za příliš mnoho hráčů na ledě Kladno v čase 57:50 vyrovnalo, když se po Tralmaksově střele prosadil z dorážky opět Smoleňák.

V nastavení domácí neproměnili přečíslení tří na jednoho a z protiútoku rozhodl bekhendovým blafákem Salsten.

Třinec – Plzeň

Mladá Boleslav – Litvínov

Mountfield HK – Pardubice

Tabulka Tipsport extraligy