Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Boleslav si poradila s Hradcem Králové a po čtvrtém vítězství z pěti zápasů je už druhá

Aktualizováno
Bruslaři doma porazili Mountfield HK 2:1.
Bruslaři doma porazili Mountfield HK 2:1.Pavel Mazáč / CNC / Profimedia
Mladá Boleslav v předehrávce 10. kola Tipsport extraligy porazila na domácím ledě Hradec Králové 2:1 a po čtvrtém vítězství z poslední pěti zápasů se posunula na druhé místo tabulky za vedoucí Litvínov. V čase 47:15 rozhodl svým prvním gólem po přestupu ze Sparty Jan Buchtele (34). Mountfield zůstává dvanáctý a jeho čekání na první bodový zisk v arénách soupeřů pokračuje.

Mladá Boleslav – Mountfield HK 2:1

Hosté byli v úvodu aktivnější. Ve čtvrté minutě pomohla Furchovi po střele Dmowského tyč. Po vyloučeních Lakatoše a Jánošíka se Mladá Boleslav ubránila i půl minuty v oslabení ve třech proti pěti. V čase 11:03 při trestu Gewieseho už Hradec Králové otevřel skóre. Po přihrávce Dmowského prostřelil domácího gólmana od modré čáry přes clonu McCormack.

Bruslařský klub odpověděl ve 14. minutě také v početní výhodě při pobytu Adama Novotného na trestné lavici. Lintuniemi našel před brankovištěm Čajku, který poslal puk za Filipa Novotného. Před první pauzou mohl otočit stav Dvořáček, exmladoboleslavského gólmana ale neprostřelil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

V úvodu druhé části zahrozil hradecký Perret, Furcha potom prověřili i Pláněk a Pavelka. Ve 33. minutě nepřekonal Filipa Novotného zblízka Suchý. Skóre se nezměnilo ani při přesilovce Mountfieldu při Junttilově vyloučení. Furch si poté nadvakrát poradil s únikem Radovana Pavlíka a nepřekonal jej ani z levé strany najíždějící Dmowski.

Čtyři sekundy před koncem druhé třetiny trefil hostující Pour zády v souboji Gewieseho loktem do hlavy a sudí Hribik s Cabákem jej po zhlédnutí videa vyloučili na pět minut a do konce utkání. V dlouhém oslabení ale Východočeši tlak soupeře ustáli.

Ve 48. minutě už Mladá Boleslav stav otočila. Lakatoš trefil z levého kruhu protější tyč a Buchtele poslal puk do branky bekhendovou dorážkou. Pro letní posilu ze Sparty a rodáka z Hradce Králové to byla první trefa v novém působišti.

Následoval tlak Hradce Králové, ale vyrovnání se svěřenci trenéra Tomáše Martince nedočkali. V závěru zkomplikovalo hostům situaci Freibergsovo vyloučení. Po Lakatošově přihrávce nedokázal pojistit náskok osamocený Skalický, ale domácí to mrzet nemuselo.

Tabulka extraligy