Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Litvínov prohrál derby s Karlovými Vary. Při napínavé výhře Kladna dvakrát asistoval Jágr

Aktualizováno
Litvínov prohrál derby s Karlovými Vary. Při napínavé výhře Kladna dvakrát asistoval Jágr
Litvínov prohrál derby s Karlovými Vary. Při napínavé výhře Kladna dvakrát asistoval JágrProfimedia
Česká nejvyšší hokejová liga pokračovala po Vánocích také 32. kolem. V jeho rámci zavítal na led Karlových Varů Litvínov, který naposledy zaváhal s Kladnem (2:3). Energii do brzkého náskoku poslal už v šesté minutě Vít Jiskra (21), Verva nakonec prohrála 0:3. Vítkovice otočily po přesných zásazích Petera Kriegera (29) a Robertse Bukartse (32) duel s Mladou Boleslaví a zvítězily 5:2. Nepříznivý vývoj utkání s Třincem zvrátilo Kladno, v jehož dresu při výhře 4:3 dvakrát asistoval Jaromír Jágr (50).

Karlovy Vary – Litvínov 3:0

Karlovy Vary porazily Litvínov 3:0. Západočeši uspěli proti hráčům Vervy poprvé v sezoně a utnuli sérii čtyř zápasů bez bodového zisku. První čisté konto v probíhajícím ročníku udržel díky 29 úspěšným zákrokům Vladislav Habal. Vítězný gól si připsal útočník Jiskra. Litvínovští vyšli po sérii čtyř vítězství podruhé za sebou naprázdno.

České Budějovice – Olomouc 4:2

České Budějovice porazily Olomouc 4:2. Po vítězném startu v Hradci Králové absolvoval domácí premiéru v roli hlavního kouče David Čermák a přivedl své svěřence po velké bitvě ke druhému úspěchu za sebou, přestože ještě po druhé třetině vedli Hanáci 2:1. Vítězný gól dal v 53. minutě Lukáš Pech.

Vítkovice – Mladá Boleslav 5:2

Vítkovice zvítězily nad Mladou Boleslaví 5:2 a přiblížily se na jediný bod vedoucím Pardubicím. Dvěma góly k tomu výrazně napomohl americký útočník Krieger, jenž svou třináctou a čtrnáctou trefou v sezoně otáčel stav z 0:1 na 3:1. Vítkovičtí se tříbodové výhry dočkali po pěti kolech, zatímco Mladá Boleslav pokračovala v utrápených výkonech a prohrála sedmé z posledních osmi utkání.

Kladno – Třinec 4:3

Kladno porazilo Třinec 4:3 a úřadujícího mistra udolalo poprvé v sezoně. O ukončení série pěti porážek s Oceláři rozhodl v 52. minutě obránce Jake Dotchin. Dvě asistence si na straně domácích připsal hrající majitel Jágr. Třinec neuspěl po sérii čtyř výher. Slezané jsou dál třetí, poslední Kladno nadále ztrácí na třinácté Karlovy Vary tři body.

Brno – Hradec Králové 2:3pp

Hradec Králové zvítězil na ledě Brna 3:2 v prodloužení. Hráči Komety dvakrát vedli, ale hosty zachránil v čase 59:36 útočník Lukáš Cingeľ, jenž pak také rozhodl v 64. minutě o úspěchu Mountfieldu. Kouč Brna Patrik Martinec se tak ani na čtvrtý pokus nedočkal tříbodového zisku, Kometa prohrála potřetí za sebou.

Liberec – Plzeň 2:1pp

Liberec udolal na svém ledě Plzeň 2:1 v prodloužení a vyhrál potřetí za sebou. Indiáni nedokázali navázat na pondělní výhru (1:0) nad Karlovými Vary a prohráli počtvrté z posledních pěti zápasů. Hosté přitom ještě v 58. minutě vedli díky brance Kryštofa Hrabíka z první třetiny, pak si ale vzal slovo domácí útočník Oscar Flynn, jenž nejprve v závěru třetí třetiny poslal zápas do prodloužení, v čase 61:19 pak vystřelil Bílým Tygrům bod navíc.

Aktuální tabulka extraligy
Aktuální tabulka extraligyLivesport