Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Litvínov bude dlouho postrádat zraněného kapitána, Sukeľa čeká operace

Matúše Sukeľa čeká dlouhá pauza.
Matúše Sukeľa čeká dlouhá pauza.Profimedia
Hokejisté Litvínova se v dalším průběhu extraligy budou muset obejít bez pomoci kapitána Matúše Sukeľa (27). Slovenský útočník se zranil v závěru pátečního zápasu proti Vítkovicím a severočeský klub v pondělí na webu oznámil, že jej čeká operace a blíže nespecifikovaná pauza.

Sukeľ se zranil v souboji s Petrem Chlánem bezprostředně po buly. Z ledu mu musel pomoct spoluhráč, protože se mohl postavit pouze na pravou nohu. "Suky podstoupí operační zákrok, bohužel nám bude chybět delší dobu," uvedl sportovní manažer Tomáš Vrábel.

 Slovenský reprezentant byl centrem elitní formace Vervy, v dosavadních 11 zápasech vstřelil čtyři branky a přidal tři asistence. "Matúš nám bude chybět, byl jedním z vůdců týmu. Mužstvo budeme muset dát nějak dohromady," řekl trenér Karel Mlejnek.

Litvínov po dlouhé době zaváhal.
Litvínov po dlouhé době zaváhal.Livesport

V nedělním utkání na ledě Olomouce, které Litvínov prohrál 1:2 a skončila mu jedenáctizápasová vítězná série, místo Sukeľa nastoupil v prvním útoku Michal Gut a v sestavě dostal šanci osmnáctiletý Matěj Maštalířský. "V první fázi si na doplnění sestavy pomůžeme z vlastních zdrojů, ale budeme pracovat i na dalších možnostech," podotkl Vrábel.