Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lakatoš před semifinále: Nekončíme, jsme natěšení. Bude to boj až do konce

Dominik Lakatoš převzal po Lukáši Krenželokovi kapitánské "céčko".
Dominik Lakatoš převzal po Lukáši Krenželokovi kapitánské "céčko".Profimedia
Hokejový útočník Dominik Lakatoš (25) dokázal již třikrát postoupit do finále extraligy a jednou i získat mistrovský titul, vždy to ale bylo v dresu Liberce. Momentálně vede jako kapitán Vítkovice a věří, že i s nimi uspěje. Ostravané v úterý zahájí semifinálovou sérii proti Hradci Králové a budou usilovat o první finálovou účast od roku 2011.

"Bude to možná stejná série jako s Brnem. Budou to tvrdé zápasy, tvrdý boj. Boj až do konce. Myslím, že to bude hodně podobné," řekl Lakatoš klubovému webu. Kometu dokázaly Vítkovice ve čtvrtfinále porazit 4:1 na zápasy, tři utkání ale skončila rozdílem jedné branky a další dvě uzavřely góly při power play.

Východočeši se ale v sezoně prezentovali trochu odlišným hokejem než Brno, jejich hlavní zbraní je výborný pohyb. "Mají výborné bruslaře. Hrají hodně pospolu, dokážou si vyhovět. Já osobně jsem sledoval jejich sérii s Libercem a hráli tam velice dobře. Nicméně my hrajeme trošku jiný styl hokeje než Liberec. A myslím si, že to bude pro ně nepříjemné," uvedl pětadvacetiletý útočník.

Podle rodáka z Kolína by se ale Vítkovičtí neměli zabývat hrou soupeře, ale svými výkony. "Nemyslím si, že bychom se měli nějak připravovat na hradecké věci. Myslím to tak, že bychom se měli hlavně připravit sami v sobě. Hrát naši hru, kterou jsme se prezentovali po celou sezonu i v sérii s Brnem. Pokud budeme hrát naši hru, věřím, že můžeme být úspěšní," řekl Lakatoš.

Vítkovice obsadily v základní části druhé místo, získaly 102 bodů a vytvořily klubový rekord. Teď chtějí uspět i v play off. "Jsme natěšení. Víme, že můžeme mít úspěch. Nekončíme. To, že jsme se dostali po letech do semifinále, je fajn. Víme o tom, ale zároveň chceme více. Ještě nekončíme," podotkl Lakatoš.

Útočník s reprezentačními zkušenostmi působí ve Vítkovicích s krátkou přestávkou od roku 2019. V aktuální sezoně se stal i kapitánem, poté co převzal "céčko" po Lukáši Krenželokovi. "Vážím si toho. Prostě se to tak v kabině seběhlo, bylo to spíš Lukášovo rozhodnutí. Zodpovědnost mám teď já a musím to na ledě vracet. Ale v zápase je to pořád to stejné, akorát se můžu bavit s rozhodčími," dodal Lakatoš.

Více o zápase Vítkovice – Mountfield HK