Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kváča potvrdil čtvrtfinálové zranění i konec v Liberci. Zamíří do Švédska?

Petr Kváča se zranil ve třetím čtvrtfinále s Hradcem Králové.
Petr Kváča se zranil ve třetím čtvrtfinále s Hradcem Králové.Profimedia
Brankář Petr Kváča (25) po sezoně odchází z extraligového Liberce. Dosavadní jednička Bílých Tygrů by měla podle neoficiálních informací zamířit do švédského Rögle, to ale zatím Kváča nepotvrdil. Přiznal však, že si ve třetím zápase čtvrtfinále play off proti Hradci Králové natrhl tříslo, proto od čtvrtého utkání série, kterou jeho tým prohrál 1:4, chyběl v sestavě.

"Při jednom zákroku jsem si natrhl tříslo, což v tu chvíli znamenalo dva až tři týdny pauzu. Řekl jsem ale, že bych byl rád jako dvojka, a kdyby nastal problém, naskočil bych a nějak to odehrál. Nicméně jsem věděl, že týmu na sto procent pomoct nemůžu," uvedl Kváča na klubovém webu. Liberec musel vsadit na týmovou dvojku Jakuba Neužil a Kváča mu kryl záda ze střídačky. "Na tréninku i rozbruslení už jsem jen stál. Byla to taková hořká tečka."

Rodák z Brandýsa nad Labem se zranil v průběhu třetí třetiny, což odhalily i televizní záběry. Zápas ale dochytal. "Bylo to ode mě riskantní, protože kdybych si ten sval definitivně urval, tak už by to byl velký problém. V takové fázi zápasu už jsem ale nechtěl střídat."

Kváčovy statistiky za tři sezony v Liberci.
Kváčovy statistiky za tři sezony v Liberci.@hcbilitygri

Účastník mistrovství světa v roce 2021, který se v národním týmu objevil i v této sezoně, působil v Liberci jako jasná jednička tři sezony. Teď je ale na odchodu. "Otázku své budoucnosti bych si zatím radši nechal pro sebe. Každopádně už nyní je jasné, že u Tygrů pokračovat nebudu."

Teď se podle všeho chystá na první zahraniční angažmá v kariéře. "Celkově je to o nějakém vývoji. Liberec byl super přestupová stanice, teď chci kariéru posunout zase dál. Když člověk tu možnost má, tak by si pak vyčítal, že něco nezkusil," uvedl Kváča, jenž chytal extraligu i za Spartu, Litvínov a Třinec. Jasnou jedničkou byl ale jen v Liberci.