Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kladno parádně otočilo ve Vítkovicích, Mountfield vyhrál doma popáté za sebou

Aktualizováno
Kladno se ve Vítkovicích nevzdalo.
Kladno se ve Vítkovicích nevzdalo.ČTK / Ožana Jaroslav
Hokejisté Kladna zvítězili v předehrávce 12. kola extraligy ve Vítkovicích 6:5 v prodloužení, přestože po úvodní dvacetiminutovce prohrávali už 1:4. Středočeši však zlepšeným výkonem postupně vyrovnali a v prodloužení jim druhý bod zajistil Mitch Hults. Kladno se tak posunulo už na čtvrté místo průběžného pořadí. Ostravané naplno bodovali zatím jen v jediném z pěti domácích zápasů sezony. V předehrávce 17. kola také Mountfield hladce porazil Karlovy Vary 5:1.

Vítkovice – Kladno 5:6p

Vítkovice zažily idylický začátek utkání a během necelých pěti minut nabraly třígólové vedení. Kladno načal ve třetí minutě Hašek, který z voleje umístil do sítě perfektní zadovku Claireauxe od zadního mantinelu.

Už za 27 vteřin to bylo 2:0: Barinka vyhrál v útočném pásmu vhazování na střed a Zdráhal bez přípravy zavěsil podruhé. Kladnu ještě více přitížil v páté minutě Nellis, který zblízka překonal Brízgalu potřetí a hosté byli zralí na ručník.

Navzdory katastrofálnímu úvodu se Kladenští vzpamatovali a snažili se vrátit do utkání. Zásluhou Šenkeříkovy trefy, která i kvůli zakrytému výhledu Klimešovi přepadla za záda, snížili a v závěru první části byli aktivnější.

Jenže před koncem dostal Procházka dvě plus dvě minuty a v čase 19:59 Středočechy opět uzemnil čtvrtým gólem Kalus, který v přesilovce zblízka doklepl puk za Brízgalu.

Ani to ale ještě hosty, v jejichž sestavě se už od druhé třetiny neobjevoval Jágr, nepoložilo. Ve druhé části navázali na svou aktivitu a dvěma slepenými góly během 64 sekund snížili na 3:4. Nejprve se v přečíslení dva na jednoho švihem trefil Ticháček a pak z brejku také Smoleňák.

Vzápětí se Kladno řítilo do dalšího přečísleni, které ale nevyužilo, a naopak v čase 39:34 zase dostalo gól do šatny. Tentokrát z Bambulovy hole po rychlém zasunutí zpoza branky.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Ještě ani tohle Rytíře nezlomilo a hned v úvodu třetího dějství Jarůšek dorážkou zblízka znovu duel zdramatizoval. Kladno pak bylo až do konce lepší, rychlejší, dravější a po několika nevyužitých šancích se v 58. minutě dočkalo vyrovnání zásluhou nekompromisní bomby Šenkeříka.

Hosté byli na koni a v 64. minutě dokonal obrat Hults, jenž krásně po brejku sklepnul do sítě Tralmaksovu přihrávku vzduchem.

Mountfield HK – Karlovy Vary 5:1

Úvodní minuty královéhradecké dominanci nijak nenasvědčovaly. Domácí předvedli několik velkých chyb v defenzivě, před gólmanem Novotným nechali hned třikrát volného hráče a mohli být rádi, že je potrestal pouze Redlich po krásné Šírově nabídce před prázdnou branku.

Za pět minut však Mountfield zahájil velký obrat a během pouhých 85 sekund překonal třikrát brankáře Frodla. Zatímco Pour uspěl střelou z pravého kruhu v přesilové hře, Miškář i Dmowski se prosadili z předbrankového prostoru. Ještě před koncem první třetiny navíc potrestal další faul soupeře dorážející Tamáši.

Karlovarští o přestávce reagovali střídáním gólmanů, Habal ale udržel čisté konto jen dvě a půl minuty. Z fantastické individuální akce ho překonal znovu Pour, jenž získal kotouč v rohu vlastního pásma, v končící početní výhodě s ním projel celé hřiště a zavěsil pod horní tyčku.

Východočeši za stavu 5:1 hru jasně kontrolovali, Habal nedovolil další radost volnému Jerglovi. Novotný měl na druhé straně jen minimum práce, nejvíce ho vylekal Černoch střelou do masky.

Až ve třetí části se Martincovi svěřenci stáhli a Energii pustili k výrazné střelecké převaze, málo akcí však znamenalo skutečnou hrozbu. Nejblíže k úpravě skóre měl sedmnáctiletý Čihař, ani jemu se ale nepovedlo zmírnit výraznou porážku.

Ligová tabulka.
Ligová tabulka.Livesport