Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kdybychom se neprobrali, tak už hodnotím sezonu, řekl Lakatoš o obratu s Hradcem

Díky gólu Dominika Lakatoše měli Vítkovičtí šanci otočit utkání.
Díky gólu Dominika Lakatoše měli Vítkovičtí šanci otočit utkání.Profimedia
Gólem kapitána Dominika Lakatoše (26) si hokejisté Vítkovic v úterý na domácím ledě vynutili prodloužení, ve kterém pak páté semifinále play off extraligy proti Hradci Králové překlopili na svou stranu. Po vítězství 3:2 mohou dále žít svůj sen o velkém obratu série z 0:3.

Šestadvacetiletý útočník dal dvacátý gól v sezoně, když ve 47. minutě v přesilové hře střelou bez přípravy překonal Kiviaha. "Je to moje práce, abych dával góly. Oni mi předtím zblokovali asi pět střel a ta poslední vyšla. My jsme si dneska přesilovkami pomohli, to jsou situace, které v play off rozhodují," řekl po utkání novinářům Lakatoš.

Vítkovice po první dvacetiminutovce prohrávaly 0:2 a byly blízko vyřazení. "Bylo to pro nás těžké. Museli jsme si něco říct, zvednout hlas a nastartovat se v hlavách. Říct si, buď teď, anebo už to nemusí přijít. Povedlo se, ale je to jen další krok. Pořád je spoustu práce před námi," uvedl Lakatoš. "Tu první třetinu jsme museli hodit rychle za hlavu. Bylo to o tom, že kdybychom se neprobrali a nezačali hrát, tak teď můžu hodnotit sezonu. Mohli jsme skončit. Věděli jsme, o co hrajeme a bylo to na ledě vidět," doplnil Lakatoš.

Dvě výhry po sobě vrátily Vítkovicím naději i sebevědomí. Najednou už nejsou tak daleko od toho, aby sérii dovedly do rozhodujícího zápasu na vlastním ledě. "Dokázali jsme z toho ještě udělat dobrou sérii, ale v kabině si říkáme, že to bude válka až do konce. My jsme připraveni," prohlásil Lakatoš.

Neobává se, že by týmu došly síly, třebaže podstatnou část pátého klání odehrál jen na tři pětky. "Samozřejmě každý zápas je náročný. Hradec velice dobře bruslí, zápasy jsou fyzicky náročné, ale sil máme dost a věřím, že to ukážeme i v Hradci. Nesmíme se z toho zbláznit, musíme věřit v úspěch. Zase budou rozhodovat maličkosti, nikdy to není v ničem jiném," řekl Lakatoš ke čtvrtečnímu šestému duelu na východě Čech.

Utkání Vítkovice – Mountfield HK 3:2