Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Je to jen o nás, přístup k zápasu nebyl takový, jaký jsme chtěli, mrzelo Kempného

Sparta inkasovala jen dvakrát, na výhru to ale nestačilo.
Sparta inkasovala jen dvakrát, na výhru to ale nestačilo.ČTK / Šimánek Vít
Návratu do sestavy téměř po šesti týdnech se dočkal obránce Michal Kempný (34), ale musel ve svém prvním soutěžním vystoupení v sezoně strávit domácí prohru Sparty s Karlovými Vary 1:2. Pražané tak neuspěli stejně jako v pátek v Kladně (2:4). Letošní mistr světa z Prahy věří, že se tým rychle zvedne a naváže na úvodní výhru nad Třincem (3:0).

Sparta – Karlovy Vary 1:2

"Myslím, že je to jen o nás. Přístup k zápasu nebyl takový, jaký jsme chtěli. Podle toho také skončil výsledek," řekl Kempný po utkání během rozhovoru s novináři.

Kvůli zranění byl dlouho mimo hru, naposledy hrál 13. srpna v přípravě v Plzni. "Já jsem se moc těšil, protože zápasová pauza byla zhruba šest týdnů a už to bylo docela dlouhé. Cítil jsem se docela dobře. Samozřejmě je pořád na čem pracovat. Myslím, že potřebuju víc času, abych získal zpátky herní rytmus. Je jen dobře, že těch zápasů teď máme docela hodně, takže se na to těším," prohlásil Kempný.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Sparta se v úvodu sezony potýkala s marodkou a výsledkově se jí nedaří. V Lize mistrů prohrála tři ze čtyř zápasů a v extralize má ze tří duelů tři body. "Liga bude vyrovnaná a každý zápas je důležitý. Ke každému přistupujeme, že ho chceme vyhrát. Dva zápasy jsme teď prohráli, tak nezbývá, než sklopit uši a pracovat každý den," prohlásil Kempný, který v roce 2018 získal v NHL s Washingtonem Stanleyův pohár.

Sparta začne v úterý v Plzni sérii šesti utkání venku. Než se vrátí v neděli 13. října domů v duelu s Libercem, představí se ještě v Českých Budějovicích, Pardubicích, Olomouci, Mladé Boleslavi a Litvínově. "Jestli je to doma nebo venku, je celkem jedno. Musíme sbírat body každý zápas. Budeme k tomu přistupovat maximálně, jak to jde. Půjdeme zápas od zápasu a trénink od tréninku, abychom šli výkonnostně nahoru," dodal Kempný.

Spartě start sezony nevyšel.
Spartě start sezony nevyšel.Livesport