Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hvězdami nabité Pardubice začaly přípravu. Na ledě nechyběli Červenka, Smejkal a Šustr

Pardubice v uplynulé sezoně skončily těsně pod vrcholem.
Pardubice v uplynulé sezoně skončily těsně pod vrcholem.Profimedia
I s trojicí posil s reprezentačními zkušenostmi kapitánem národního týmu Romanem Červenkou (38), Jiřím Smejkalem (27) a Andrejem Šustrem (33) dnes oficiálně zahájili přípravu na nadcházející extraligovou sezonu hokejisté Pardubic. Ambiciózní Východočeši v ní budou patřit mezi hlavní favority, v minulém ročníku prohráli ve finále play off s Třincem.

"Kluci měli minulý týden možnost dobrovolných ledů a myslím, že více než polovina z nich je využila. Pro kluky to bylo připravené velmi dobře," řekl trenér Marek Zadina s tím, že tým nyní na předešlé dny naváže. "Jsou před námi čtyři týdny, kdy budeme trénovat dvoufázově. Následně vyrazíme na soustředění do Salcburku, kde se budeme konsolidovat, a potom už se budeme připravovat na Ligu mistrů," doplnil.

Dynamo po sezoně obměnilo kádr jen na několika postech. Na pozici brankářské dvojky se místo Dominika Pavláta posunul Tomáš Vomáčka, odešli obránce Jan Košťálek a útočníci Richard Pánik, Adam Musil, Tomáš Hyka, Robert Říčka. Na jejich místa zatím Východočeši přivedli trojici reprezentantů Šustra, Červenku a Smejkala.

"Myslím si, že jsme se na to všichni těšili. Vždycky pár nových tváří přinese do týmu něco nového. Doufám, že se brzy stanou součástí party, což si myslím, že nebude problém, protože už se delší dobu známe. Už dneska jsme si zažili hodně srandy," řekl kapitán Lukáš Sedlák.

Pardubice mají před extraligou na programu jen tři přípravná utkání, čekají je ale také čtyři zápasy Ligy mistrů. Tradičně se na úvod utkají s B-týmem, hrajícím v první lize, na závěr srpnového soustředění v Salcburku se střetnou s Red Bullem Mnichov. V Lize mistrů se dvakrát představí doma a dvakrát venku, duel na ledě Straubingu bude posledním testem před vstupem do extraligy.

Následující program Pardubic.
Následující program Pardubic.Livesport