Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hokejová Mladá Boleslav hledá náhradu za novou posilu, Moses bude mimo hru až půl roku

Mladá Boleslav přišla kvůli zranění o posilu ještě před začátkem sezony.
Mladá Boleslav přišla kvůli zranění o posilu ještě před začátkem sezony.Profimedia
Hokejisté extraligové Mladé Boleslavi se budou muset s největší pravděpodobností v celé nadcházející sezoně obejít bez pomoci amerického útočníka Stevea Mosese (35). Hráč, který měl být jednou z hlavních posil Bruslařů, si na pondělním tréninku poranil achilovku, s prasklou šlachou se už podrobil operaci a čeká ho zřejmě šestiměsíční pauza. Středočeši o tom informovali na svém webu.

"Podobným zraněním lze jen těžko předcházet, prostě se stanou. Navíc k tomu došlo v rámci naprosto běžného cviku v průběhu ranního rozcvičení," uvedl sportovní ředitel Tomáš Vlasák a popřál Mosesovi brzké uzdravení a pevné nervy. "Víme, jak moc ho to zasáhlo i po psychické stránce. Nic není víc než zdraví," podotkl Vlasák.

Moses přišel do Mladé Boleslavi po sezoně z brněnské Komety, za kterou v minulém ročníku včetně play off odehrál 58 zápasů s bilancí 23 branek a 13 asistencí. Bruslaři věřili, že jim pomůže vylepšit výsledky z minulé sezony, v níž klub nepostoupil do play off a obsadil celkově 13. místo.

Vedení Mladé Boleslavi se nyní pokusí angažovat jiného hráče. "Bohužel trh je maximálně přebraný a hledat někoho kvalit Stevea bude velmi složitý úkol, nicméně se pokusíme," řekl Vlasák.