Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Gólman Malík po výhře Plzně: Chodil jsem se tu dívat na tátu, dnes se díval on na mě

Malík na tréninku s Josefem Jandačem.
Malík na tréninku s Josefem Jandačem.MARTIN POLÍVKA / MFDNES + LN / Profimedia
Debut za Plzeň hokejovému gólmanovi Nicku Malíkovi (22) vyšel znamenitě. Mladá brankář vychytal Škodě v úvodním kole extraligové sezony vítězství 3:2 v prodloužení ve Vítkovicích.

Vítkovice – Plzeň 2:3p

Pro Malíka to byl pikantní zápas. Ve Vítkovicích dlouho působil v mládeži a jeho otec, bývalý známý hokejový obránce Marek Malík, z Ostravy pochází a za místní klub také dlouhá léta nastupoval. Malík a Ostrava zkrátka patří k sobě.

"Přišlo mi to jako srandovní náhoda, že hned po návratu z Finska začnu zrovna tady ve Vítkovicích. Já jsem se tady jako kluk chodil dívat na tátu, dnes se byl dívat on na mě. Je hezké, že jsme si role obrátili a já jsem tady tu atmosféru zažil i přímo na ledě," řekl novinářům Malík.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Prý ale nevěděl, že se otec, momentálně asistent u hokejistů Třince, v hledišti objeví. "Upřímně jsem to fakt nevěděl, že tady bude. Včera hráli na Spartě, nevěděl jsem, jestli to stihne."

Malík v extralize nechytal poprvé. První dva starty si připsal ještě jako dorostenec v Třinci, ale pak na tři roky zmizel z českých stadionů a zamířil do Finska. Z KooKoo se vrátil letos v létě, kouč Josef Jandač ho dnes nasadil do brány jako jedničku a Malík hlavně v první třetině pomáhal tupit tlak domácích.

"Z naší strany nic moc, trochu jsme se rozkoukávali. Vítkovice navíc na nás vletěly, byly hodně bruslivé. Nepamatuji si, že by někdy tak bruslily, i když extraligu jsem moc z Finska nesledoval. Podařilo se jim nás zaskočit. Postupem času jsme ale byli více na puku, měli jsme šance a jsme spokojení se dvěma body. Ale pokud chceme vyhrávat, musíme hrát takhle celých šedesát minut. Ne jen dvě třetiny," dodal Malík.