Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Forman o nové roli: Být kapitánem Sparty je velká čest. Jsem připravený a těším se

Miroslav Forman bude místo "A" nosit na dresu kapitánské "C".
Miroslav Forman bude místo "A" nosit na dresu kapitánské "C".ČTK / Paprskář Pavel
Zkušený útočník Miroslav Forman (34) je tím, kdo má dovést v roli kapitána hokejisty Sparty na vrchol extraligy a ukončit dlouhé čekání na titul. Vyhlášený bojovník nahradil Michala Řepíka, funkci bude zastávat ve spolupráci s dalším forvardem Vladimírem Sobotkou, jenž bude mít kapitánské "céčko" na dresu při venkovních zápasech. Jak uvedl v rozhovoru, novou roli vnímá jako čest.

Forman je s pražským klubem dlouhodobě spjatý. Spartu zná skrz naskrz. Novou roli přijal s hrdostí a nadšením. "Je to pro mě samozřejmě velká čest. Jsem na to připravený a těším se, až se sezona pořádně rozjede," řekl.

Větší zodpovědnost za mužstvo a vše, co se kolem něj děje, ho nicméně kvůli tomu netíží. "V tomto ohledu se totiž nic moc nemění. Zodpovědnost za tým, dění okolo něho a výsledky jsem cítil vždy. A nikdy se za nikoho neschovával," zdůraznil.

Možná trochu netradiční střídání se Sobotkou mu nevadí, vnímá ho spíše jako výhodu. "Vláďa je náš nejzkušenější hráč, máme spolu výborný vztah a dobře se doplňujeme. Není to ale jen o nás dvou. V týmu máme spoustu zkušených hráčů a každý má co říct," uvedl Forman.¨

A podobné je to také s Řepíkem, který byl kapitánem od sezony 2019/20 a bude jedním z šesti asistentů. "S Řepou spolu komunikujeme, řešíme věci okolo týmu už několik let a radit se budeme i nadále. Je jedním z našich klíčových hráčů a komunikace s ním je pro mě důležitá," prohlásil Forman.

Věří, že Sparta je na extraligu, do níž vstoupí úterním zápasem proti třineckým obhájcům titulu, připravená. "Jsou věci, které ještě musíme vypilovat, ale příprava nám vyšla solidně. Všechno si postupně sedá. Noví kluci skvěle zapadli, tým má kvalitu i charakter," pochvaloval si Forman.

Na to, kolik sezon už ve Spartě odehrál, dosud neměl možnost slavit titul. Ten poslední dobyli Pražané v roce 2007. V nadcházejícím ročníku budou opět patřit k největším favoritům. "Sparta má vždy ty nejvyšší cíle. Momentálně mě ale hlavně zajímá to, abychom se vyvíjeli a zlepšovali jako tým. Pak budeme úspěšní," řekl Forman.

Program extraligy