Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Cítím z týmu obrovský charakter a sílu, říká nejlepší střelec extraligy Beránek

Beránek nezaváhal ani proti Plzni.
Beránek nezaváhal ani proti Plzni.ČTK / Kubeš Slavomír
Třemi body za dvě branky a jednu asistenci pomohl útočník Ondřej Beránek (28) k vítězství hokejistů Karlových Varů v 10. kole extraligy v západočeském derby nad Plzní 6:1 a s osmi trefami se letošní mistr světa z Prahy posunul do čela tabulky střelců. Energie tak oslavila třetí vítězství z sebou a úspěšnou sérií dala zapomenout na předešlou šňůru tří zápasů bez bodu.

Karlovy Vary – Plzeň 6:1

"Dlouho to tady nebylo, vždy jsme dva vyhráli a pak zase dva nebo tři prohráli. Pořád to šlo takhle dokola. Nechci nic zakřiknout, ale už jsem říkal na začátku sezony, že cítím z týmu obrovský charakter a sílu. Doufám, že budeme stoupat tabulkou a budeme hrát dobře," řekl novinářům po utkání Beránek.

Derby v téměř vyprodané KV Aréně navštívilo 5274 diváků. "Samozřejmě jsme byli před zápasem nabuzení, věděli jsme, že se bude hrát více do těla, to všechno k tomu patří. Připravili jsme se na to a myslím si, že jsme byli lepší, takže jsme zaslouženě vyhráli," pochvaloval si Beránek.

Z prvních šesti zápasů v sezoně Beránek bodoval jen v jediném, ve 4. kole zařídil domácí výhru nad Hradcem Králové 6:3 hattrickem. Za poslední tři duely nasbíral sedm bodů za pět tref a dvě asistence. "Jsem rád, že mi to tam zatím padá. Někdy se to tak podaří, ale že bych cítil reprezentační formu, tak to zase ne," usmíval se Beránek.

Tabulka Tipsport extraligy