Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Červenka bude hrát v Pardubicích s číslem 19. Respektuji historii, odmítla hvězda desítku

Roman Červenka bude v Pardubicích oblékat dres s číslem 19.
Roman Červenka bude v Pardubicích oblékat dres s číslem 19.Profimedia
Hokejový útočník Roman Červenka (38) bude hrát po příchodu do Pardubic v dresu s devatenáctkou na zádech. Reprezentační kapitán tak nebude nosit svou oblíbenou desítku, kterou Dynamo vyřadilo z užívání na počest klubových legend Josefa Palečka a Jiřího Šejby. Pardubičtí o tom informovali na webu.

Spekulace ohledně Červenkova čísla v pardubickém dresu odstartovala pondělní tisková konference, na níž klub oznámil příchod hvězdného útočníka, jenž dovedl v květnu český tým k titulu mistrů světa. Přestože je desítka vyřazená a dresy právě s tímto číslem a jmény Palečka a Šejby visí pod stropem enteria areny, majitel Petr Dědek naznačil, že se s nimi pokusí domluvit na výjimce. Oba podle webu pardubického klubu souhlasili s dočasným uvolněním čísla pro Červenku, ten se však rozhodl jinak.

"Obrovsky si vážím toho, že pánové Paleček a Šejba mi chtěli umožnit, abych hrál s číslem 10. Oba jsou legendami Dynama i národního týmu a opravdu moc si toho vážím. Já ale naprosto respektuji historii a tradici Dynama Pardubice. Proto jsem se rozhodl, že číslo 10, které je mé nejoblíbenější, na mém dresu nebude. V Dynamu budu nosit číslo 19," uvedl Červenka.

Do Česka se vrátil po osmi letech, které strávil ve Švýcarsku. Dvojnásobný mistr světa měl ještě na příští sezonu smlouvu v týmu Rapperswil-Jona, kde byl také kapitánem. Dynamu, které za něho zaplatilo odstupné, se Červenka upsal na dva roky.

Přestupy a výměny v extralize