Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Brno pro mě hodně znamená, možná tu ukončím kariéru, řekl Mueller po vydařeném návratu

Peter Mueller se střelecky prosadil v prvním utkání po návratu do Brna.
Peter Mueller se střelecky prosadil v prvním utkání po návratu do Brna.ČTK / Šálek Václav
Gólem a asistencí oslavil návrat do Komety po dvou letech americký kanonýr Peter Mueller (36). Brňané i jeho zásluhou vyhráli nad Mladou Boleslaví 4:2 a poskočili na šesté místo tabulky. Mueller byl vyhlášen nejlepším hráčem domácích a novinářům řekl, že je pro něj velkou poctou zapsat se do střelecké listiny hned v prvním zápase.

Kometa Brno – Mladá Boleslav 4:2

"Bylo to pro mě skvělé. Vrátit se do prostředí, kde jsem toho tolik prožil... Dal jsem gól, na jeden přihrál, takže všichni musí být spokojeni," řekl Mueller na tiskové konferenci.

Trenéři ho zařadili do druhého útoku vedle Adama Zbořila a Krisitána Pospíšila, ve formaci nahradil Hynka Zohornu, který se zranil při rozbruslení. "Měli jsme připravené jiné varianty, ale i tato fungovala," pochvaloval si trenér Kamil Pokorný. "Byl to ten starý dobrý Peter a věřím, že bude důležitým článkem sestavy," dodal.

Poslední zápas odehrálo americké eso 24. března, kdy jeho tehdejší zaměstnavatel Wolfsburg prohrál čtvrté utkání čtvrtfinálové série německé ligy 1:2 s Mnichovem a sérii celkově 0:4 na zápasy. Herní absence na něm byla lehce znát, přesto se podílel na dvou gólech. Mueller strávil na ledě 16 minut a 22 sekund.

"Necítím nohy, bylo to náročné. V Americe jsem trénoval se skupinou hráčů, kteří pak šli do NHL. Ozval se kamarád Tomáš Vincour, a tak jsem tady," jmenoval Mueller současného manažera Komety a loni ještě aktivního hráče.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Mueller v Kometě hrával v letech 2018 až 2022 a v sezoně 2020/21 jako první cizinec vyhrál kanadské bodování extraligy. Tehdy hrával s číslem 88, nyní zvolil 86, neboť dres s edvěma osmičkami nosí obránce Brandon Davidson.

"Už to prostě není moje číslo, ale to není podstatné. Začínám tady novou kapitolu a dovedu si představit, že tady ukončím kariéru. Město i klub pro mě i moji rodinu hodně znamenají," prohlásil Mueller.

Tabulka extraligy