Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Klok našel po konci v zámoří nový klub. Smlouvu podepsal se švédským Rögle

Klok podepsal se švédským Rögle smlouvu do konce sezony.
Klok podepsal se švédským Rögle smlouvu do konce sezony.Profimedia
Obránce Lukáš Klok (27) bude po ukončení smlouvy s Arizonou působit ve švédském Rögle. S týmem z Ängelholmu, který v minulé sezoně vyhrál Ligu mistrů a aktuálně je předposlední v ligové tabulce, podepsal smlouvu do konce sezony.

"Jsme šťastní, že se Lukáš rozhodl podepsat u nás. Je to zkušený obránce s ofenzivními kvalitami. Hraje velmi dobře i do defenzivy a bude pro naše zadní řady posilou," řekl klubovému webu sportovní ředitel Rögle Chris Abbott.

Klok se vydal do Severní Ameriky po roce stráveném v Nižněkamsku v Kontinentální lize. V červenci podepsal roční dvoucestný kontrakt na 845 tisíc dolarů, z toho 95 tisíc činil podpisový bonus. Na farmě měl zaručen příjem 85.500 ročně. Dohodl se ale na rozvázání smlouvy a zamířil zpět do Evropy.

Sedmadvacetiletý účastník loňského mistrovství světa v Rize a letošních olympijských her v Pekingu působil od začátku sezony na farmě v Tucsonu v AHL, kde sehrál čtyři zápasy a vyšel naprázdno. V přípravě za Coyotes Klok nastoupil jen v jednom utkání a při domácí porážce s Anaheimem nebodoval.

Vítkovický odchovanec hrál v KHL i za Slovan Bratislava a vrátil se tam loni po dvou letech a zisku titulu ve finském Lukko Rauma. Loni na mistrovství světa v Rize si připsal v sedmi zápasech tři body za dvě branky a jednu přihrávku. Stejnou bilanci měl i ve čtyřech utkáních na olympiádě v Pekingu.