Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Třinec uspěl i ve třetím přípravném utkání, Habal z Varů vynuloval Litvínov

V Olomouci byla k vidění i potyčka.
V Olomouci byla k vidění i potyčka.ČTK / Peřina Luděk
Hokejisté mistrovského Třince uspěli i ve třetím přípravném utkání před startem extraligy, když doma zdolali Banskou Bystrici 5:2. První porážku si připsal Litvínov, jenž prohrál s Karlovými Vary 0:3. Plzeň již podruhé porazila Mladou Boleslav. Kometa prohrála na ledě Olomouce 1:2. Do turnaje Lehner Cup ve švýcarském Sursee úspěšně vstoupily České Budějovice, které přehrály Davos 2:1.

Oceláři nastoupili podruhé za sebou proti slovenskému soupeři a po Slovanu Bratislava si poradili i s Banskou Bystricí, v jejíž brance nastoupil Dominik Hrachovina. Dvěma góly se na výhře Slezanů podílel útočník Michal Teplý, domácí se třikrát prosadili ve třetí části.

Ve čtvrtém přípravném utkání poprvé neuspěl Litvínov, jenž doma prohrál s Karlovými Vary. Energie i díky čistému kontu Vladislava Habala oplatila soupeři devět dní starou porážku, první gól v dresu Západočechů vstřelila finská posila do útoku Arttu Ilomäki. "Byl to těžký zápas, i když šlo o přípravu. Máme nyní náročný program, takže výhra je cenná pro naše sebevědomí. Jsme spokojeni, i když nějaké chybky tam byly," řekl na klubovém webu útočník Ondřej Procházka, autor první branky Karlových Varů.

Plzeň podruhé zdolala Mladou Boleslav, tentokrát doma zvítězila 4:1. Dvě branky vstřelil útočník Jakub Lev. "Byl to vyrovnaný zápas. Boleslav nás zlobila, hodněkrát nám ujela dva na jednoho nebo dokonce sami. Nám výborně zachytal gólman, navíc se nám podařilo skórovat z přesilových her, které střetnutí uklidnily a rozhodly," řekl Lev, jenž pochválil výkon gólmana Nicka Malíka.

Doma uspělo i Kladno, které přehrálo německý Kassel 4:1 a připsalo si třetí výhru za sebou. Potřetí v přípravě vyhrála i Olomouc, která doma udolala Brno 2:1. Vítězný gól vstřelil v čase 59:21 v přesilové hře Michal Kunc.

Hradec Králové se stal pátým českým týmem, který v přípravě nastoupil proti Slovanu Bratislava a stejně jako Brno s Olomoucí slovenskému týmu podlehl. Východočeši sice vedli 2:0, ale nakonec prohráli 2:4.

Úspěšný vstup do turnaje ve Švýcarsku mají za sebou České Budějovice, které porazily Davos. Vítězný gól vstřelil v 37. minutě obránce Pavel Pýcha. Další utkání čeká Motor v pátek, kdy se utká s Zugem.

Výsledky přípravných utkání