Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň v přípravě udolala Spartu až na nájezdy, Třinec porazil prvoligový Frýdek-Místek

V zápase mezi Plzní a Spartou zářili oba brankáři.
V zápase mezi Plzní a Spartou zářili oba brankáři.Profimedia
Hokejisté mistrovského Třince porazili v prvním přípravném utkání před novou sezonou extraligy prvoligový Frýdek-Místek 4:2. Úspěšně vstoupili do série zápasů i hráči Hradce Králové, Mladé Boleslavi nebo Plzně, která porazila Spartu po nájezdech. V podkrušnohorském derby zdolal Litvínov také po nájezdech Karlovy Vary.

Oceláři zahájili závěrečnou část přípravy jako poslední, dnes se utkali s partnerským Frýdkem-Místkem. O výhře nad prvoligovým soupeřem rozhodli ve vyprodané hale Polárka, kde zápas sledovalo 2500 diváků, dvěma góly ve třetí třetině. Mezi střelce se zapsaly i letní posily Michal Teplý a Justin Addamo.

První zápas odehrála i Plzeň, která doma porazila Spartu 1:0 po nájezdech. Utkání rozhodl útočník Petr Hauser, který na západě Čech hostuje ze Sparty. Pražané odehráli již třetí přípravné utkání a poprvé neuspěli.

Karlovy Vary hrály podruhé a opět prohrály po nájezdech, tentokrát v Chebu s Litvínovem 2:3. Utkání rozhodl Matěj Pekař, jenž se do Česka vrátil v létě ze zámoří. Čtyřiadvacetiletý útočník se prosadil i ze hry. Energii nepomohl ani gól lotyšského obránce Janise Jakse, ještě v minulé sezoně opory Litvínova.

Mladá Boleslav přehrála prvoligové Litoměřice 7:4. Bruslaři ale soupeře zlomili až ve třetí třetině, kdy otočili vývoj utkání ze stavu 3:4. Dvěma góly se na tom podílel finský útočník Aleksi Rekonen.

Zastřílel si i Hradec Králové, jenž zdolal maďarský Székesfehérvár 6:1. Východočeši dali pět branek ve druhé třetině, dvě z nich vstřelil útočník Patrik Miškář. Druhý skalp českého týmu si připsal bratislavský Slovan, který po Kometě Brno dnes porazil i Olomouc.

Druhou výhru na turnaji ve Švýcarsku si připsali hokejisté Vítkovic, kteří po Rouenu porazili i Fribourg-Gottéron. Ostravané sice prohrávali 1:2, ale na přelomu první a druhé třetině zápas otočili a nakonec zvítězili 6:2.