Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

České Budějovice v generálce na extraligu porazily Jihlavu, Plzeň nestačila na Crimmitschau

České Budějovice generálku na ligu zvládly.
České Budějovice generálku na ligu zvládly.Profimedia
Hokejisté Českých Budějovic porazili v generálce na blížící se start extraligy prvoligovou Jihlavu 5:2 a připsali si čtvrtou výhru v devátém přípravném zápase. Plzeň naopak poslední utkání před vstupem do soutěže nezvládla a prohrála na ledě druholigového německého Crimmitschau 4:5 po samostatných nájezdech.

České Budějovice – Jihlava 5:2

Vítěznou branku Motoru vstřelil ve 37. minutě Dominik Simon, dvakrát se Jihočeši prosadili v přesilových hrách. České Budějovice tak uspěly potřetí z posledních čtyř utkáních.

"Co se týče týmů, se kterými jsme se utkali, tak to byli velmi těžcí soupeři a utkání měla kvalitu. Ukázaly nám jejich systém hry a další věci. Některé zápasy nám vyšly lépe, některé hůře. Věřím, že na začátek ligy jsme připraveni," řekl obránce Jan Štencel na klubovém webu.

Do extraligy vstoupí Motor příští týden v pátek zápasem na ledě pražské Sparty.

Crimmitschau – Plzeň 5:4 sn.

Plzeň tak úspěšná nebyla a v Německu prohrála 4:5 po nájezdech. Západočeši sice dokázali ve třetí třetině smazat dvoubrankové manko, ale nakonec o výhře Crimmitschau rozhodl Max Balinson. Tři asistence si v dresu domácích připsal Thomas Reichel, synovec olympijského vítěze a mistra světa Roberta Reichla.

Západočeši v přípravě vyhráli tři ze sedmi zápasů, do extraligy vstoupí příští týden ve čtvrtek soubojem s mistrovským Třincem.

Další přípravné zápasy