Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V Calgary a Columbusu uctili památku bratrů Gaudreauových. Dorazily tisíce truchlících

Gaudreaua uctili také v Calgary.
Gaudreaua uctili také v Calgary.LEAH HENNEL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Fanoušci a hráči týmu Blue Jackets uctili ve středu v Columbusu u domovské Nationwide Areny památku útočníka Johnnyho Gaudreaua a jeho bratra Matthewa. Oba zemřeli ve čtvrtek poté, co je během jízdy na kole srazil opilý řidič auta. Chystali se přitom na páteční svatbu sestry Katie, jež byla po tragické události zrušena.

U haly Blue Jackets se sešlo okolo tisícovky lidí, kteří před osmou hodinou večerní zapálili svíčky a dalších 13 minut a 21 sekund strávili v tiché vzpomínce na zesnulé bratry. Právě tento čas odkazoval na čísla, s nimiž hráli: Johnny měl na dresu třináctku, Matthew, jenž to dotáhl do AHL, jednadvacítku. Během toho připomínala videoprojekce jejich životy. Po skončení "minuty ticha" zaznělo i skandování "Johnny Hockey, Johnny Hockey", které odkazovalo na hráčovu přezdívku.

"Strašně nám chybí," hlesl kanadský obránce Erik Gudbranson. "Přestože v naší sestavě vznikla obrovská díra, ta v našich srdcích je ještě mnohem větší," konstatoval již dříve během dne generální manažer Don Waddell a opět zdůraznil, že důležitější než cokoliv jiného je pro něho v současnosti podpora rodiny obou bratrů. "Musíme si s tím poradit společně jako jeden tým," dodal kapitán Boone Jenner.

Stejná pietní akce se konala rovněž v Calgary, kde Johnny Gaudreau v NHL debutoval a odehrál i většinu kariéry. Po celou dobu u toho byl i současný kapitán - švédský útočník Mikael Backlund. "Johnny byl skvělý spoluhráč a přítel. Jsem šťastný za to, že jsem mohl na vlastní oči vidět, jak vyrostl z vysokoškoláka v muže," uvedl Backlund.

Také v kanadském městě drželi přítomní místo obvyklé minuty ticho po dobu 13 minut. Vedle zástupců klubu přišli uctít hráčovu památku i současní a bývalý spoluhráči. "Je úžasné, kolik lidí přišlo uctít Johnnyho a Matthewa, ale nijak mě to nepřekvapuje," dodal generální manažer Craig Conroy.

Ve čtvrtek právě okolo osmé hodiny večer vyhasl život obou bratrů, když je při bezohledné jízdě a snaze předjet vozidlo před sebou zprava srazil svým SUV Sean M. Higgins. Oba utrpěli zranění neslučitelná se životem a zemřeli na místě nehody.

Jak sám Higgins přiznal policistům, před jízdou vypil pět až šest piv. Vyšetřovatelům řekl, že konzumace alkoholu přispěla k jeho netrpělivosti a bezohlednému řízení. Je obviněn ze dvou případů zabití, zůstává ve vazbě a dnes by ho mělo čekat slyšení.

Caufield bude v Montrealu nosit číslo 13 na počest Gaudreaua