Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Smůla pro slovenskou naději, talentovaný Honzek bude po tvrdé ráně chybět delší dobu

Honzek se zranil a čeká ho pauza.
Honzek se zranil a čeká ho pauza.Derek Cain / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Šikovný slovenský útočník Samuel Honzek (19) utrpěl blíže nespecifikované zranění v horní části těla a podle informací z tábora Calgary Flames bude kanadskému týmu chybět delší dobu. Jeho stav se bude vyhodnocovat týden po týdnu.

Zámořská média uvádí, že mladík zřejmě utrpěl zranění v posledním utkání proti Chicagu (3:1), když ho těsně před koncem zápasu poslal nekompromisně k ledu obránce Connor Murphy. Flames zatím Honzeka na listinu zraněných hráčů nezařadili, ale měli by tak učinit v nejbližší době.

Rodák a odchovanec Trenčína má poměrně výraznou historii zranění. Například potíže s břichem ho donutily odstartovat ročník 2023/24 až v prosinci. Tehdy se poprvé objevil ve WHL v dresu Vancouver Giants.

Předtím se zranil na juniorském mistrovství světa v roce 2023, což pro změnu narušilo jeho ročník před draftem. Přesto si ho Calgary vybralo v prvním kole z celkového 16. místa. Honzek nastoupil v letošní sezoně k prvním čtyřem zápasům za Calgary, ale zatím se mu nepodařilo bodovat. Na ledě strávil v průměru 12 minut a 47 sekund.

Znovu by se tak do sestavy mohl vrátit vytáhlý český útočník Adam Klapka, který se objevil v úvodních dvou zápasech sezony, ale v dalších dvou se nevešel.

Jak dlouho bude Honzek chybět?
Jak dlouho bude Honzek chybět?Livesport