Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Roste v NHL nová hvězda? Mičkov si drží průměr bod na zápas. Washington vyhrál popáté v řadě

Livesport
Matvej Mičkov se proti Washingtonu blýskl dvěma body.
Matvej Mičkov se proti Washingtonu blýskl dvěma body.ČTK / AP / Chris Szagola
Jediný duel nabídl středeční program severoamerické NHL. Washington v něm i díky třem bodům Pierra-Luca Duboise (26) porazil Philadelphii 6:3 a vyhrál popáté v řadě. V dresu poražených se blýskl ruský útočník Matvej Mičkov (19), který zaznamenal gól a asistenci a po sedmí zápasech NHL si drží průměr bod na zápas. Jakub Vrána (28), který v dresu Capitals odehrál 10 a půl minuty, v utkání nebodoval.

Washington – Philadelphia 6:3

Domácí Capitals šli do vedení v 5. minutě, když ruského brankáře Ivana Fedotova překonal tečí Taylor Raddysh. Domácí utekli až do vedení 4:0 po brance Nica Dowda a dvou slepených trefách McMichaela, který v tomto ročníku skóroval již třikrát.

Flyers se dokázali do utkání vrátit a na rozdíl jedné branky snížili Travis Konecny, Owen Tippett a Matvej Mičkov. Víc už nezvládli, naopak do prázdné klece pečetili výhru Pierre-Luc Dubois a Ovečkin. Vrána odehrál téměř jedenáct minut a měl dvě střely. Nováček Mičkov se stal pátým hráčem historie Flyers, který nasbíral sedm bodů v prvních sedmi zápasech. Před ním se to povedlo jen Jamesi van Riemsdykovi, Peteru Zezelovi, Ericu Lindrosovi a Richu Sutterovi.

"Tohle je začátek sezony, který chcete, že?" řekl Dubois. "Pravděpodobně asi nebudeme mít skóre 81:1, ale chcete být na vlně, dokud to jde. Žádné naše utkání nebylo dokonalé, ale najít způsob, jak vyhrávat zápasy, to dělá špičkové týmy a to my chceme být. Sezona je dlouhá a je toho hodně, co musíme udělat, ale tyto body jsou stejně cenné jako body v březnu," dodal.

"Ukázali jsme trochu života, když jsme začali forčekovat," řekl o návratu do utkání trenér Philadelphie John Tortorella. "Získali jsme trochu víc času v útočném pásmu. Takže alespoň druhá polovina se nám vydařila správně."

Tabulky obou konferencí NHL