Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rangers si pojistili produktivního obránce. Miller podepsal smlouvu na dva roky

K'Andre Miller bude pokračovat v dresu New York Rangers.
K'Andre Miller bude pokračovat v dresu New York Rangers.Profimedia
Hokejový obránce K'Andre Miller (23) uzavřel jako chráněný volný hráč nový dvouletý kontrakt v NHL s New York Rangers celkem na 7,744 milionu dolarů. Uvedl to server nhl.com. Třiadvacetiletému Američanovi skončila po uplynulé sezoně tříletá nováčkovská smlouva se základním ročním příjmem 925 tisíc dolarů.

Miller má za sebou nejlepší sezonu v NHL. V základní části si v 79 zápasech vytvořil nová maxima se 43 body, devíti brankami i 34 asistencemi. S průměrným časem 21:57 minuty byl druhým nejvytíženějším obráncem Rangers po Adamu Foxovi (24:23). V sedmi duelech play off zaznamenal jednu přihrávku.

Millera si Rangers vybrali v roce 2018 v 1. kole draftu na 22. pozici. V základní části má z 214 utkání bilanci 75 bodů za 21 gólů a 54 asistencí. V 27 duelech bojů o Stanley Cup si připsal osm bodů za dvě trefy a šest asistencí. Ve své premiérové sezoně v NHL 2020/21 se dostal do All Star týmu nováčků.

Ze stabilních hráčů Rangers z minulé sezony už tak zůstává v pozici chráněného volného hráče pouze kanadský útočník Alexis Lafreniere, jednička draftu z roku 2020.