Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Příprava NHL: Vrána skóroval proti Columbusu, Ivan se prosadil za Colorado

Vrána vstřelil druhý gól zápasu.
Vrána vstřelil druhý gól zápasu.Profimedia / ČTK / AP / Nick Wass
V přípravných zápasech NHL bylo k vidění hned několik českých hokejistů, nejvíce o sobě však dali vědět Jakub Vrána (28) a Ivan Ivan (22) – oba se totiž gólově prosadili. Zkušenější z této dvojice skóroval v dresu Washingtonu, jeho celek však nakonec podlehl Columbusu 4:8. Výhru neslavil ani Ivan, který s Coloradem neuspěl na ledě Dallasu a prohrál 2:4.

Washington – Columbus 4:8

Fanoušci ve Washingtonu museli ze stadionu odcházet s velmi smíšenými pocity. Sice viděli hned 12 gólů, většina z nich ovšem padla za záda domácího gólmana Charlieho Lindgrena, jehož procentuální úspěšnost vystoupala pouze na 76,0 %.

Capitals přitom nezačali špatně, když v 7. minutě otevřel skóre Ovečkin. Ještě v první tretině ale Columbus skóre otočil, na což v 15. minutě dokázal zareagovat vyrovnávajícím gólem Vrána. Český útočník se ocitl v brejkové situaci tři na dva a z pozice levého kruhu našel mezírku mezi betony Daniila Tarasova.

V následujícíh dvou třetinách ale měli navrch hosté, přičemž nejvíce zazářil Adam Fantilli, který nastřílel hattrick. Na straně Columbusu odehrál 20 minut obránce David Jiříček a poslední třetinu odchytal Pavel Čajan, jenž pokryl 8 z 9 střel.

Dallas – Colorado 4:2

Výrazně o sobě dal vědět také Ivan, který se postaral o první gól Colorada proti Dallasu. Odchovanec Vítkovic se prosadil na začátku 24. minuty v přesilové hře, když si sjel před brankoviště a využil skvělé nahrávky Nikolaje Kovaljenka. Celkově Ivan na ledě strávil více než 16 minut a dvakrát vystřelil.

Z vítězství se ale nakonec radovali hráči Dallasu, kteří zvládli lépe poslední třetinu. Největší podíl na výhře měli Matt Duchene (2+1) a Tyler Seguin (1+2). Na straně Stars odehrál téměř 17 minut i Matěj Blümel, který zaměstnal gólmana Avalanche čtyřmi střelami.

Další zápasy

Přestože i v dalších zápasech padala spousta branek, bod za asistenci zapsal pouze Martin Nečas a přispěl tak k výhře Caroliny 8:2 nad Floridou. Obhájci Stanley Cupu tak ve druhém zápase v řadě inkasovali osm branek. Na duel nebudou vzpomínat moc dobře obránci Marek Alscher a Mikuláš Hovorka. Oba na ledě sice strávili hodně času, nicméně zapsali i hodně minusových bodů, druhý jmenovaný utkání dokončil s bilancí -4.

Posledních 20 minut zápasu proti New Jersey dostal v brance NY Islanders šanci i Jakub Škarek a nezklamal – pokryl všech osm střel, které na něj mířily, a svým výkonem podpořil výhru 5:1. Na straně Devils si dva minusové body připsali Ondřej Palát a Jakub Zbořil.

Za zmínku stojí i vysoká výhra Minnesoty 8:5 nad Winnipegem, kde pět bodů (2+3) zaznamenal švédský útočník Joel Eriksson Ek.

Kompletní výsledky NHL