Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Příprava NHL: Vladař vychytal výhru nad Edmontonem, Dobeš se blýskl proti Philadelphii

Vladař dostal pouze jeden gól.
Vladař dostal pouze jeden gól.ČTK / AP / Jeff McIntosh / Profimedia
V přípravných zápasech NHL se tentokrát nejvíce zaskvěli čeští gólmani. Zatímco Daniel Vladař (27) přispěl 18 zákroky k výhře Calgary 6:1 nad Edmontonem, Jakub Dobeš (23) v brance Montrealu pokryl všech 12 střel Philadelphie.

Calgary – Edmonton 6:1

Vladař, kterého v Calgary čeká boj o pozici gólmanské jedničky, začal přípravu skvěle. Proti Edmontonu odchytal úvodních 40 minut a z 18 střel inkasoval pouze jednu branku. Ačkoliv Oilers vedli 1:0 po přesilovkové trefě Mikea Hoffmana, další průběh zápasu už patřil domácím, kteří se prosadili hned šestkrát.

Nejvíce byl vidět kanadský útočník Connor Zary, který vstřelil dvě branky a na jednu nahrál. U jeho durhé trefy si připsal asistenci právě Vladař. Do zápasu zasáhl také Adam Klapka, jenž odehrál 12 minut a kromě dvou trestných minut si připsal i pět hitů.

Montreal – Philadelphia 5:0

O pozornost si výrazně řekl také Dobeš v brance Canadiens, který proti Philadelphii odchytal druhou půlku zápasu, přičemž z 12 střel ani jednou neinkasoval. Dva kanadské body si připsal dvaadvacetiletý švédský mladík Emil Heineman.

Další zápasy

Matěj Blümel nechyběl v sestavě Dallasu, který zvítězil v Coloradu 3:2. Pardubický odchovanec odehrál téměř 15 minut a čtyřikrát ohrozil gólmana soupeře, bodově se však neprosadil.

Z českých hokejistů se představilo ještě obranné duo Columbusu David Jiříček, Stanislav Svozil, které však muselo skousnout porážku 1:6 na ledě Buffala. Zatímco Jiříček strávil na ledě téměř 23 minut a dvakrát vystřelil, Svozil tolik prostoru nedostal a odehrál něco málo přes 16 minut a zaznamenal jeden záporný bod.

Kompletní výsledky NHL