Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Příprava NHL: Rittich ve vzájemném souboji přechytal Dostála, Šalé a Klapka se zapsali mezi střelce

Rittich v prvním přípravném zápase vychytal vítězství.
Rittich v prvním přípravném zápase vychytal vítězství.ČTK / AP / Mark J. Terrill / Profimedia
Z českého pohledu nabídlo velmi zajímavý souboj přípravné utkání mezi Los Angeles a Anaheimem, kde sehráli ústřední roli čeští gólmani David Rittich (32) a Lukáš Dostál (24). Z vítězství se nakonec radoval první jmenovaný, jehož Kings porazili Ducks 3:2. V dalších zápasech na sebe upozornil také Adam Klapka (24), který se prosadil proti Vancouveru a v přípravě se trefil už potřetí. Stejný počin se povedl i Eduardovi Šalému (19), jenž skóroval na ledě Edmontonu, porážku 4:5 však neodvrátil.

Los Angeles – Anaheim 3:2

Zatímco Dostál nastoupil už do druhého přípravného utkání, pro Ritticha šlo o první zápas v sezoně a boj o pozici týmové jedničky nezačal vůbec špatně. Proti Anaheimu si připsal 17 úspěšných zákroků, připsal si asistenci u druhé branky a svůj tým dovedl k výhře.

Špatně si nepočínal na druhé straně ani Dostál, který měl v zápase o poznání víc práce a i přes tři inkasované góly udržel úspěšnost zákroků nad hranicí 90 %, přičemž pokryl 30 střel.

Zápas rozhodla první formace Kings, kde tři body zaznamenali Anže Kopitar (1+2) a Adrian Kempe (0+3), roli střelce pak převzal Alex Laferriere (2+0). Na straně vítězů se představil také obránce Jakub Dvořák, výrazněji se však do statistik nezapsal.

Další zápasy

Adam Klapka strávil na ledě sice pouze devět minut, přesto se stihl zapsat mezi střelce, když v 37. minutě zvyšoval náskok Calgary na konečných 4:2. Český útočník využil práce svých spoluhráčů před brankou a střelou od mantinelu překvapil gólmana Vancouveru. Kromě gólu stihl také dvakrát vystřelit a rozdat pět hitů.

Klapka v utkání nastoupil po boku Ryana Lomberga a Kevina Rooneyho a spolupráci si po utkání pochvaloval: "Jsem opravdu šťastný, že jsem si s nimi dnes večer mohl zahrát a vybudovat s nimi nějakou chemii."

Zápas proti Edmontonu i s Connorem McDavidem má za sebou Eduard Šalé, jenž ho ozdobil i přesilovkovou trefou, kterou poslal Seattle do vedení 2:1. Talentovaný útočník bude mít však po utkání rozporuplné pocity. Ačkoliv dokázal skórovat, jeho tým prohrál 4:5 a on sám si v hodnocení +/- během 11 minut na ledě zapsal tři záporné body. V utkání nejvíce zazářil obránce Oilers Mattias Ekholm, který zapsal bilanci (1+2).

David Jiříček nechyběl u vítězství Columbusu 6:3 nad Buffalem, přičemž odehrál téměř 16 minut a jednou vystřelil. Dres Tampy Bay oblékl v zápase s Nashvillem Gabriel Szturc, vysokou porážku 0:6 však neodvrátil a naopak zapsal dva záporné body.

V zápase St. Louis a Chicaga (3:2p) došlo na střet Radka Faksy s Petrem Mrázkem, z něhož nakonec jako vítěz odešel bývalý útočník Dallasu, který v zápase rozdal pět hitů. Mrázek odchytal celé utkání, zneškodnil 32 střel a mohl se pyšnit úspěšností zákroků 91,4 %.

Kompletní výsledky NHL