Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Příprava NHL: Čtyřbodová Jeníkova premiéra, Chytil znovu skóruje, kuriózní vlastňák Utahu

Jan Jeník (14) načal nové angažmá skvěle.
Jan Jeník (14) načal nové angažmá skvěle.ČTK / AP / Paige Taylor White
Skvěle odstartoval nové angažmá v Ottawě český útočník Jan Jeník (24), který po červencovém trejdu z Utahu v úvodním přípravném utkání na nový ročník NHL zazářil čtyřmi body za gól a tři nahrávky. Senators i díky němu porazili Toronto 6:5 v prodloužení. Vidět byl také další český útočník Filip Chytil (25), který gólem v přesilové hře pomohl New York Rangers porazit Boston 3:2.

Toronto – Ottawa 5:6p

Jeník v zápase na ledě kanadského rivala rovnou v 7. minutě po střele švihem otevřel skóre utkání. Následně se podílel na brankách Colea Reinhardta a Adama Gaudettea a Ottawa se dostala do vedení 3:1. Leafs pak zápas otočili na svou stranu, ale Jeník úřadoval ještě jednou, když nahrál na gól obránce Donovana Sebranga na 4:4.

Utkání nakonec v čase 62:37 rozhodl po krásné individuální akci kanadský bek Carter Yakemchuk.

Jeník byl do hlavního města Kanady vyměněn na začátku července poté, co se čtyři sezony snažil napevno prosadit do kádru Arizona Coyotes.

Boston – NY Rangers 2:3

Chytil kvůli potížím s otřesem mozku v sezoně 2023/24 odehrál jen 10 zápasů v základní části a 6 v play off, gól v nich nedal žádný. V úvodním přípravném utkání na ledě Boston Bruins se prosadil v závěru první třetiny, krásnou střelou švihem propálil na lapačku gólmana Brandona Bussiho a poslal hosty do vedení 2:1.

Bruins bez Davida Pastrňáka v sestavě sice zvládli srovnat, ale utkání rozhodl ve 45. minutě po skvělé Chytilově práci veterán Alex Belzile.

Utah – St.Louis 5:3

"Nový" klub NHL, který se do Utahu přesunul z Arizony, začal sice své působení vítězstvím, ale první vstřelený gól mužstva snad nemohl být bláznivější. Během signalizovaného vyloučení pro hostující Blues se útočníkovi Dylanu Guentherovi nepodařilo na modré čáře zpracovat nahrávku a kotouč zamířil do odkryté brány na druhé straně hřiště. Zásah byl připsán Dylanu Hollowayovi.

Domácí celek, za který odchytal dvě třetiny Karel Vejmelka, nakonec slavil vítězství a letošní mistr světa k němu pomohl devatenácti zákroky. Dostal jediný gól.

Seattle – Calgary 1:6

Skvěle se dařilo českým útočníkům Calgary. Urostlý Adam Klapka, který bojuje o místo na soupisce Flames, nejprve v závěru první třetiny po hezké kombinaci zvýšil na 3:0 a pak v 50. minutě prostřelil Aleše Stezku a dal už na 5:1.

Odchovance pražské Slavie ještě o pár minut později napodobil Martin Frk, který se do zámoří vrátil po ročním působení ve Švýcarsku.

Další výsledky přípravy