Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Philadelphia se zbavila práv na Davida Kašeho, putují do Caroliny za útočníka Rizza

Aktualizováno
David Kaše vstřelil v NHL jeden gól.
David Kaše vstřelil v NHL jeden gól.Profimedia
Klub NHL Carolina Hurricanes získal od Philadelphie práva na českého hokejového útočníka Davida Kašeho (26), jenž se na novou sezonu dohodl na smlouvě s extraligovým Litvínovem. Flyers na svém webu oznámili, že za Kašeho získali práva na kanadského útočníka bez zkušeností s NHL Massima Rizza (22) a výběr v pátém kole draftu 2025.

Litvínov ubezpečil, že změna držitele práv v NHL nic nemění na Kašeho angažmá ve Vervě, s níž na jaře podepsal tříletý kontrakt. "David má s Litvínovem platný kontrakt a nepočítáme, že by se na tom cokoliv měnilo," uvedl na klubovém webu sportovní manažer Tomáš Vrábel. "Je to pro mě pozitivní zpráva, že o mně stále v zámoří ví. Plně se však soustředím na sezonu v Litvínově," dodal útočník.

Šestadvacetiletý Kaše se ve Philadelphii pokoušel prosadit tři roky, v NHL ale odehrál jen sedm zápasů s jedním vstřeleným gólem, jinak působil v nižší AHL. V roce 2021 zámořské angažmá ukončil a vrátil se do extraligy, v níž nastupoval za Spartu.

V příští sezoně bude kadaňský odchovanec působit v Litvínově. Spolu s ním bude barvy severočeského klubu oblékat jeho starší bratr Ondřej, který v minulém ročníku NHL odehrál jeden zápas právě za Carolinu.