Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pastrňák rozhodl zápas proti Los Angeles v prodloužení, Boston vyhrál podruhé v řadě

Aktualizováno
Pastrňák rozhodl v prodloužení.
Pastrňák rozhodl v prodloužení.RICH GAGNON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Hokejisté Boston Bruins zapsali druhou výhru v novém ročníku NHL, Los Angeles Kings porazili na svém ledě 2:1 v prodloužení. Zápas rozhodl český útočník David Pastrňák (28), který využil přihrávku obránce Masona Lohreie (23).

Boston – Los Angeles 2:1p

Kings byli mírnými favority utkání, v posledních šesti zápasech proti Bruins totiž drželi bilanci 5-0-1. Na gól se čekalo až do 26. minuty, těsně poté, co se z trestné lavice vrátil ruský obránce Nikita Zadorov, se k odraženému kotouči dostal útočník Trevor Moore a otevřel skóre zápasu. A sobě v tomto ročníku střelecký účet.

Mdlý výkon domácího celku napravil ve 37. minutě kapitán Brad Marchand, který obral o kotouč mladého beka Jordana Spenceho, vystřelil a z dorážky druhým gólem sezony uspěla letní akvizice Elias Lindholm. Český útočník David Pastrňák byl po dvou třetinách bez jediného střeleckého pokusu.

Ve třetí části branky nepadaly a došlo tedy na prodloužení. V něm byl velmi aktivní Pavel Zacha, který měl dvě slušné šance, ale nakonec to byl Pastrňák, který v 64. minutě rozhodl. Gólmana Darycho Kuempera překonal ranou po ledě.

Další zápasy NHL