Pastrňák o kritice od trenéra: Vzal jsem to jako chlap. Na jeho místě bych udělal to samé

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pastrňák o kritice od trenéra: Vzal jsem to jako chlap. Na jeho místě bych udělal to samé

David Pastrňák čelil po šestém zápasu kritice ze strany vlastního trenéra.
David Pastrňák čelil po šestém zápasu kritice ze strany vlastního trenéra.Profimedia
David Pastrňák (27) se stal hrdinou rozhodujícího sedmého duelu proti Torontu. V pravou chvíli. Gólem v prodloužení posunul hokejisty Bostonu do druhého kola play off NHL a odpověděl i na kritiku trenéra Jima Montgomeryho. Kouč před dvěma dny pronesl, že čeká od české hvězdy víc a že se musí zlepšit.

Pastrňák trenéra chápal a prozradil, že neměl s jeho slovy problém. "Říkal jsem mu, že kdybych byl kouč a on na mém místě, udělal bych to samé," uvedl Pastrňák, který v zápasech číslo 5 a 6 nebodoval. "Snaží se z každého hráče vytáhnout to nejlepší. Očekával víc. Souhlasil jsem, že musím být lepší. Vzal jsem to jako chlap a snažil být lepší. A stále můžu být lepší," pokračoval.

Montgomery dodal, že byl Pastrňák už od rána dobře naladěný. "Přišel, usmíval se a hned jsem slyšel: ,Tak co trenére, spal jsi dobře?‘ Když jsem viděl, v jakém je rozpoložení, tak jsem věděl, že bude hrát dobře," řekl Montgomery a ocenil i Pastrňákův výkon. "Byl velmi dynamický. Myslím, že držel nejčastěji puk, vytvářel střely. Zároveň se nenutil do věcí, které se občas stávají talentovaným ofenzivním hráčům."

Jeho chvíle nastala v čase 61:54. Hampus Lindholm, který v 51. minutě vyrovnal na 1:1, nahodil ze středního pásma puk na zadní mantinel. Kotouč se odrazil příhodně před branku, kde byl nejrychleji rozjety Pastrňák a bekhendovou kličkou spustil postupové oslavy.

"Byl to ohromný okamžik, hodně vzrušení a také úlevy," uvedl Pastrňák, jenž skóroval poprvé v prodloužení utkání play off NHL "Zápas byl velmi vyrovnaný, je skvělé, že jsme jej strhli na svou stranu. Celá série byla neskutečná a nemůžeme být na sebe více hrdí," doplnil český útočník, který si připsal v sérii pět bodů (3+2).

Pastrňák přiblížil, že před klíčovým zápasem rozebírali i hru své formace, což se pak projevilo. "Cítil jsem, že hrajeme více v útočném pásmu. Vypracovali jsme si několik šancí. Líbilo se mi, jak jsme hráli a doufám, že budeme přispívat a pomáhat týmu i v další sérii," řekl.

V dalším kole se Boston střetne s Floridou. Oba týmy na sebe narazily minulý rok v prvním kole, Pastrňák nasázel v sérii pět branek, ale z postupu se radoval soupeř.

Boston – Toronto 2:1p