Nosek podepsal s čerstvým vítězem z Floridy, Patera přestupuje do Vancouveru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nosek podepsal s čerstvým vítězem z Floridy, Patera přestupuje do Vancouveru

Aktualizováno
Nosek se z New Jersey přesouvá na Floridu.
Nosek se z New Jersey přesouvá na Floridu.Profimedia
Český hokejový útočník Tomáš Nosek (31) se v NHL po roce loučí s New Jersey a míří do týmu letošního vítěze Stanleyova poháru Floridy. Odchovanec Pardubic podle kanadské televizní stanice TSN podepsal s Panthers jako nechráněný volný hráč roční smlouvu na 775 tisíc dolarů. U Devils Noskovi vypršel roční kontrakt na rovný milion dolarů. Barvy mění také brankář Jiří Patera (25), který mění Vegas za Vancouver.

Nosek sehrál v uplynulé sezoně za New Jersey i vinou zranění pravé nohy a operace z konce listopadu jen 36 zápasů a připsal si dvě branky a čtyři asistence. Byl potom v přípravě české reprezentace před mistrovství světa v Praze, ale dostal příležitost jen na Českých hokejových hrách v Brně v duelu s Finskem při prohře 1:4 a do kádru pozdějších mistrů světa se nedostal.

Celkem má bývalý hráč i Detroitu, Vegas a Bostonu v základní části NHL na kontě 434 odehraných utkání a 107 bodů za 44 gólů a 63 asistencí. Ve vyřazovacích bojích zaznamenal v 52 zápasech šest branek a osm přihrávek. S Vegas si v roce 2018 zahrál v jejich premiérové sezoně v NHL finále Stanley Cupu, ze zisku trofeje se ale radoval Washington.

"Tomáš je zkušený útočník s velmi dobrou oboustrannou hrou. Těšíme se, až se připojí k našemu týmu pro nadcházející sezonu," řekl klubovému webu generální manažer Floridy Bill Zito.

Patera se stěhuje poprvé

Paterovi skončil roční dvoucestný kontrakt s Golden Knights s příjmem na 775 tisíc dolarů pro NHL a 100 tisíc pro nižší AHL. V nejlepší lize světa dostal v této sezoně příležitost v šesti zápasech, měl průměr 3,98 obdrženého gólu na zápas a úspěšnost zákroků 89,3 procenta. V AHL odchytal za Henderson 25 utkání, měl průměr 2,99 a úspěšnost 90,3.

V NHL Patera debutoval v ročníku 2022/23 a za Vegas odchytal v březnu dva zápasy s průměrem 2,5 a úspěšností 92,9. Golden Knights získali Stanleyův pohár, ale Patera mezi jeho držiteli není. V AHL za čtyři sezony odchytal za Henderson 85 utkání s průměrem 2,92 obdrženého gólu a s úspěšností 90,7 procenta. Jednou udržel čisté konto. Ve dvou duelech play off má průměr 3,63 a úspěšnost 90 procent.

Přestupy NHL ONLINE