Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nečas režíroval výhru Canes dvěma asistencemi, český brankářský souboj ovládl Dostál

Martin Nečas ladí formu na NHL.
Martin Nečas ladí formu na NHL.ČTK / AP / Karl B DeBlaker
Útočník Martin Nečas (25) dvěma asistencemi režíroval v přípravě na NHL výhru hokejistů Caroliny 2:1 v prodloužení nad Tampou Bay. Český brankářský souboj v duelu mezi San Jose a Anaheimem ovládl Lukáš Dostál, který pomohl Ducks k vítězství 3:2 po samostatných nájezdech. Sharks nestačilo 40 zákroků Vítka Vaněčka. Nevydařený večer v brance Chicaga má za sebou Petr Mrázek, který od Minnesoty inkasoval šest branek. Při prohře 1:6 ale asistoval u jediného gólu domácích.

Nečas bodoval i ve druhém zápase, do kterého v přípravě nastoupil. Naskočil ve druhé formaci a Carolina i díky jeho příspěvku uspěla po dvou porážkách.

Asistenci si v pátek připsal také Filip Chytil. Útočník New York Rangers, který se vrací po komplikované sezoně 2023/2024, v níž bojoval s následky zranění hlavy, připravil v městském derby proti Islanders gól na 2:0, domácí ale nakonec zápas otočili a vyhráli 5:2. Chytil si vylepšil bilanci v přípravě na dva góly a tři nahrávky ve čtyřech zápasech.

Duel mezi San Jose a Anaheimem skončil po 65 minutách 2:2, v nájezdech padl jediný gól, kterým Cutter Gauthier zařídil výhru Ducks. Dostál se pod vítězství podepsal 23 zákroky a třemi chycenými nájezdy.

Mrázek v duelu proti Minnesotě inkasoval šest branek z 34 střel a z pohledu čísel za sebou má nejhorší zápas v přípravě.

První prohru v přípravných zápasech utrpěl Daniel Vladař, když Calgary podlehlo Winnipegu 2:3. Český gólman inkasoval tři branky ze 17 střel.

Výsledky přípravy NHL