Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Minnesota si pojistila služby Fabera, talentovaný obránce podepsal s Wild osmiletou smlouvu

Brock Faber spojil svou budoucnost s Minnesotou.
Brock Faber spojil svou budoucnost s Minnesotou.Profimedia
Obránce Brock Faber (21) spojil svou budoucnost v NHL na dlouhou dobu s Minnesotou. S Wild podepsal novou osmiletou smlouvu do roku 2033, díky níž si vydělá celkem 68 milionu dolarů (1,6 miliardy korun), v průměru 8,5 milionu dolarů za sezonu. Klub o tom informoval na webu.

Američan, jehož si do NHL vybrali na draftu 2020 ze 45. místa zástupci Los Angeles, si výrazně polepší. Nováčkovský kontrakt, který mu vyprší po nadcházejícím ročníku a teprve pak začne platit nový, mu zajišťuje plat 925 tisíc dolarů na sezonu.

Faber má za sebou průlomový ročník. Zatímco v premiérové sezoně 2022/23 odehrál včetně play off osm utkání a nebodoval, naposledy nevynechal ani jediný z 82 duelů základní části. S průměrem takřka 25 minut za zápas byl jasně nejvytíženějším hráčem Wild.

Se 47 body za osm branek a 39 asistencí se zařadil na páté místo týmového bodování a byl nejproduktivnějším bekem Minnesoty. V roli nováčka nedokázal žádný z obránců v klubové historii nasbírat více bodů. Díky svým výkonům se Faber dostal i mezi trojici finalistů na zisk Calderovy trofeje pro nejlepšího nováčka. Skončil druhý za útočníkem Connorem Bedardem z Chicaga.

Přestupy a podpisy v NHL ONLINE