Livesport Daily #294: Hronkův kontrakt? Nejtěžší jednání v kariéře, říká agent Sivek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport Daily #294: Hronkův kontrakt? Nejtěžší jednání v kariéře, říká agent Sivek

Livesport Daily #294: Hronkův kontrakt? Nejtěžší jednání v kariéře, říká agent Michal Sivek.
Livesport Daily #294: Hronkův kontrakt? Nejtěžší jednání v kariéře, říká agent Michal Sivek.Livesport
Dění v NHL přináší velké příběhy i poté, co Florida získala Stanley Cup. V Nevadě proběhl draft, který nabídl velkolepou show i šest českých hráčů v elitní stovce včetně Adama Jiříčka v prvním kole. Otevřel se také trh volných hráčů, za jediný den utratili manažeři víc než miliardu dolarů a životního kontraktu se dočkal například bek Filip Hronek, který podepsal osmiletou smlouvu ve Vancouveru. To a mnohem víc jsme v novém vydání Livesport Daily probrali s agentem z Euro Hockey Services Michalem Sivkem.

V agentuře Euro Hockey Services bylo v posledních dnech rušno. Nejprve byla u jednání Filipa Hronka s Vancouverem, které skončilo tím, že český zadák podepsal životní kontrakt. Canucks se upsal na dalších osm let za celkovou gáži 58 milionů dolarů. Mimochodem nikdo z českých obránců v NHL nebyl nikdy placený lépe. Další velká událost přišla během draftu, kde se Adam Jiříček stal v pořadí celkově 16. vyvoleným, když po něm sáhl klub St. Louis Blues. Ve středu navíc plzeňský odchovanec podepsal tříletý nováčkovský kontrakt.

"Adam Jiříček má za sebou operaci kolene, půl sezony nehrál, ale i tak udělal na manažery dojem. Kluby draftují potenciál, nikdo nechce, abyste hráli NHL hned první rok, takže pokud bude pokračovat tak jako doteď, tak se do té soutěže v pohodě dostane. Co se týče Filipa Hronka, tak jsem nezažil těžší vyjednávání. Lepší karty držel Vancouver, ale nakonec jsme se domluvili, dali jsme si nějaké podmínky, ze kterých neuhneme, a nakonec jsme spokojení všichni,“ říká bývalý hráč a současný agent Michal Sivek. 

Livesport Daily #294: Hronkův kontrakt? Nejtěžší jednání v kariéře, říká agent Michal Sivek.
Livesport

Ve čtvrteční epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Dojem z letošního draftu v unikátním prostoru.

Kariéru Adama Jiříčka a vliv jeho bratra Davida.

Zákulisí jednání o smlouvě Filipa Hronka.

Nový díl Livesport Daily najdete na oblíbených podcastových platformách – Spotify a Apple Podcasts.