Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kulich se parádní tečí zapsal v NHL poprvé mezi střelce. Splnil se mi sen, uvedl útočník Sabres

Jiří Kulich vstřelil první gól v NHL.
Jiří Kulich vstřelil první gól v NHL.ČTK / AP / Jeffrey T. Barnes
Pátý zápas, první gól. Jiří Kulich (20) se dočkal premiérové trefy ve slavné NHL. Český forvard se prosadil parádní tečí v zápase s Columbusem, jeho trefa však Buffalu k bodovému zisku nepomohla. Rodák z Kadaně sice v závěru druhé třetiny snižoval na 2:3 z pohledu Sabres, domácí si však vedení pohlídali a zvítězili 6:4. "Splnil se mi sen, ale zároveň je to těžká prohra," uvedl po zápase odchovanec chomutovského hokeje.

Columbus – Buffalo 6:4

Blue Jackets vstoupili do utkání mnohem lépe a po prvním dějství vedli 2:0. "Z naší strany to nebyla nejlepší třetina. Byli jsme na puku dost pomalí,“ uvedl po zápase Kulich. "Prohráli jsme téměř každý souboj, takže jsme museli něco změnit, ale už bylo pozdě," dodal český útočník.

Rozhodující pro vývoj duelu se ukázala být druhá přestávka, do níž hostující celek vstupoval v zádech s kontaktní brankou Owena Powera (3:4). Krátce po návratu na led však svěřenci trenéra Deana Evasona opět odskočili na rozdíl dvou gólů. A když ve 49. minutě zvyšoval Damon Severson na 6:3, bylo o vítězi prakticky rozhodnuto.

Zatímco Kulich bude na duel v Nationwide Areně vzpomínat celý život, Sabres by na něj raději zapomněli – po šesti úvodních zápasech nové sezony totiž zaznamenali už pátou porážku.

Rodák z Kadaně, kterého pro velký hokej vychovali v Chomutově a Karlových Varech, odehrál ve slavné NHL páté utkání. V minulé sezoně si mládežnický reprezentant odkroutil premiéru, přičemž v té aktuální sbírá počínají pražským zápasem minuty na ledě pravidelně.

Detroit – NY Rangers 2:5

Filip Chytil pár minut po polovině zápasu připravil Victoru Mancinimu pátý gól Rangers v zápase a bodoval podruhé v sezoně. Newyorský celek porazil trápící se Detroit 5:2 a bodoval i ve čtvrtém zápase sezony.

Chicago – San Jose 4:2

Petr Mrázek naskočil do čtvrtého zápasu v ročníku a potřetí dostal svou úspěšnost zákroků přes 90 procent. Proti San Jose zlikvidoval dvacet z 22 střeleckých pokusů a pomohl k výhře 4:2. Vítek Vaněček v brance Sharks obdržel čtyři góly z 27 střel a úspěšnost zákroků měl lehce přes 85 procent.

Montreal – Los Angeles 1:4

David Rittich skvěle zareagoval na nevydařený zápas v Torontu, kde inkasoval čtyři branky během 30 minut, a 26 zákroky vychytal výhru Los Angeles 4:1 v Montrealu. Kings i díky příspěvku českého gólmana vyhráli podruhé v sezoně.

Další výsledky NHL