Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hráči Buffala a New Jersey poprvé trénovali v Praze, Kulich s Rouskem jsou zatím mimo sestavu

Aktualizováno
Jiří Kulich na tréninku Buffala před startem NHL.
Jiří Kulich na tréninku Buffala před startem NHL.ČTK / imago sportfotodienst / Eibner-Pressefoto/Franz Feiner
Hokejisté Buffala a New Jersey si v pondělí poprvé zatrénovali v Praze, kde v pátek a v sobotu zahájí ve dvou vzájemných zápasech novou sezonu NHL. Při tréninku Sabres nechyběli na ledě ani čeští útočníci Jiří Kulich (20) s Lukášem Rouskem (25), zatím ale trénovali v dresech vyhrazených hráčům mimo sestavu. Odpoledne záhy po příletu ze zámoří se dostali na led také Devils včetně letošního mistra světa Ondřeje Paláta (33).

Sabres přiletěli do Prahy v neděli z Mnichova, kde v páteční generálce zdolali domácí tým EHC Red Bulls 5:0. V sobotu poznali atmosféru tradičního pivního festivalu Oktoberfestu. V pondělí už naplno trénovali. Dočasným azylem obou týmů je Icerink ve Strašnicích, O2 arena se po víkendovém programu na zápasy připravuje.

Zhruba hodinový trénink na kluzišti menších rozměrů probíhal pod dohledem zkušeného trenéra Lindyho Ruffa ve velkém tempu. "Bylo by sice lepší být na kluzišti obvyklých rozměrů, ale tenhle luxus teď prostě nemáme. Je tady ale výborný led, jen trošičku zima," řekl Ruff s úsměvem novinářům.

Trénink se mu po všech stránkách zamlouval. "Líbilo se mi to. Dobře jsme bruslili, všichni byli soustředění na to, co dělají. A hrozně se mi zamlouvala energie, která z hráčů čišela. Ale tak je to už od prvního dne, co jsme přípravu začali. Vstup do sezony je hodně důležitý a my čekáme hodně těžké zápasy. Musíme být dobře připravení," zdůraznil Ruff.

Kulich s Rouskem, kteří trénink absolvovali ve žlutých dresech pro hráče, s nimiž kouč prozatím do sestavy nepočítá, strávili na ledě dokonce přes hodinu a půl. "Určitě jsou rádi, že jsou tu s námi na ledě. Bylo by samozřejmě fajn je mít v sestavě, ale to se teprve uvidí. Bude to těžké rozhodování," podotkl Ruff.

"Trénink byl svižný, nahoru dolů. Krásně jsme se sklouznuli a myslím, že to mělo i kvalitu," prohlásil Rousek. "Zda budu v sestavě, o tom jsme s trenérem zatím nemluvili. Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet. Snažím se pracovat co nejlépe na tréninku a uvidím, zda to vyjde, nebo ne," dodal Rousek.

Podobně reagoval i Kulich "Jaká je šance, že nastoupím? To asi není úplně otázka na mě, ale samozřejmě oba (s Rouskem) bojujeme a věříme, že to zvládneme," uvedl.

Devils hráli v noci na sobotu přípravný duel na ledě New York Islanders, kde prohráli 1:5. Do české metropole přicestovali až dnes, na led ve Strašnicích vyjeli odpoledne. "Fakt se mi tam líbilo. Led byl skvělý, byla sice zima, ale užil jsem si to," pochvaloval si Palát.

"Byl jsem fakt rád, že jsme mohli jít na led a mohl jsem se trošku srovnat, protože jsem se cítil příšerně. Trénink mi ale dodal energii, teď už se cítím o mnoho lépe," doplnil slovenský útočník Tomáš Tatar, jedna z letních posil Devils.

Ti strávili na ledě také přibližně hodinu. "Bylo pro nás důležité dostat se na led co možná nejrychleji jako to jen bylo možné. A myslím, že i hráči to viděli stejně. Kluci odvedli dobrou práci, těší mě, jak pracují a jak se chtějí posouvat. Byl to dlouhý den, jsme unavení po cestě z New Yorku, ale na hotelu si odpočneme," řekl kouč Sheldon Keefe

Zatímco Devils jsou ubytovaní v hotelu Radisson Blu, soupeř se zabydlel ve Four Seasons. Mají tak v dosahu centrum Prahy i hlavní turistické atrakce. "I když nepocházím z Prahy, tak Prahu miluju. Všichni jsou nadšení, že tady můžeme být," podotkl Palát, rodák z Frýdku-Místku. "Zítra máme volný den, pak ještě dva dobré tréninky a půjdeme na to naostro. Užijeme si zábavu, zároveň má tahle cesta hodně důležitou stránku - abychom dobře odstartovali. V týmu je pár nových tváří, jestli chceme být lepší než v minulé sezoně, musíme hrát lépe v obraně," zdůraznil Palát.

"Tohle je parádní příležitost pro evropské hráče zahrát si před svými rodinami a kamarády. Celé je to pro nás skvělá událost, ale je třeba dobře vykročit do sezony," přidal se Tatar.

Paláta také velmi rychle přepadly vzpomínky staré čtyři měsíce. "Je to super a rozhodně neobvyklé, že tady vyhrajete mistrovství světa a pak na stejném místě začínáte sezonu NHL. Jsou to hodně zvláštní pocity, ale moc rád vzpomínám na to, jak jsme tady slavili titul mistrů světa," řekl při tiskové konferenci v O2 areně.

Buffalo se právě v libeňské hale utká s New Jersey v pátek od 19:00 a o den později od 16:00.

Buffalo – New Jersey (pátek, 19:00)