Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hertl neodvrátil prohru Vegas ani třemi asistencemi, Ivan se podruhé trefil v přípravě NHL

Tomáš Hertl si připsal hned tři asistence.
Tomáš Hertl si připsal hned tři asistence.Sam Hodde / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Ani tři přihrávky Tomáše Hertla (30) nepomohly hokejistům Vegas k vítězství a se San Jose prohráli 5:6. Druhou branku v přípravě před NHL zaznamenal útočník Ivan Ivan (22) z Colorada, které však podlehlo 1:2 Utahu.

Hertl asistoval v první třetině u vyrovnávací branky na 2:2 a poté se v závěrečném dějství podepsal pod góly na 4:3 a 5:3. San Jose, v jehož dresu český centr vstoupil do NHL a strávil tam 11 sezon, ale třemi góly v posledních třech minutách skóre otočilo. Vegas nepomohl ani hattrick Pavla Dorofejeva.

Z vítězství se tak radoval obránce Jan Rutta, který za Sharks odehrál dvacet minut. Brankář Vítek Vaněček tentokrát sledoval výhru San Jose z pozice náhradníka.

Ivan v šesté minutě pohotovou dorážkou vyrovnal na 1:1, ale o vítězství Utahu poté rozhodl v úvodu závěrečné třetiny v přesilové hře Nick Schmaltz. Brankář Karel Vejmelka do utkání na straně vítězů nezasáhl a pouze kryl záda Connoru Ingramovi.

Boston nastoupil bez mistrů světa Davida Pastrňáka s Pavlem Zachou a ve Washingtonu prohrál 0:2. V sestavě Capitals chyběl jiný český hokejista Jakub Vrána. David Kämpf při výhře Toronta nad Detroitem 3:2 odehrál 13 minut a nebodoval.

Výsledky přípravy NHL