Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Gól, asistence, první hvězda zápasu. Nečas proti Pittsburghu odehrál nejlepší duel sezony

Martin Nečas řídil výhru Caroliny a byl první hvězdou zápasu.
Martin Nečas řídil výhru Caroliny a byl první hvězdou zápasu.ČTK / AP / Matt Freed
Martin Nečas (25) gólem a asistencí zajistil Carolině vítězství 4:1 nad Pittsburghem a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Naopak čeští brankáři v NHL výhru neslavili: Lukáš Dostál (24) předvedl 45 zákroků, ale s Anaheimem podlehl domácímu Coloradu 3:4 v prodloužení. Vítek Vaněček (28) ze San Jose nastoupil ve 22. minutě za stavu 1:5 a už nezabránil vysoké porážce 3:8 od Winnipegu.

Pittsburgh – Carolina 1:4

Mistr světa z Prahy Nečas rozhodl zápas v Pittsburghu ve 27. minutě. Z levého kruhu zamířil v přesilové hře přesně do horního rohu a brankáři Joelu Blomqvistovi nedal šanci. Mohl tak oslavit první trefu v sezoně, na kterou už domácí nenašli odpověď. Nečas si navíc připsal asistenci u třetího gólu obránce Shaynea Gostisbeherea, opět v početní výhodě.

Colorado – Anaheim 4:3p

Dostál se v brance Anaheimu představil potřetí v sezoně a poprvé neslavil výhru, ačkoliv měl 45 úspěšných zákroků a podruhé byl třetí hvězdou utkání. Ducks dlouho vedli 2:1, jenže v poslední třetině zavelel k obratu Avalanche dvěma brankami Ross Colton. Troy Terry 13 sekund před koncem řádné hrací doby poslal utkání do prodloužení, v něm však bod navíc vystřelil Coloradu Nathan MacKinnon. Útočník vítězného týmu Ivan Ivan odehrál osm minut a měl čtyři střely na branku.

Winnipeg – San Jose 8:3

Vaněček nenastoupil jako jednička v utkání San Jose na ledě Winnipegu, ale zkraje druhé části vystřídal MacKenzieho Blackwooda, který obdržel pět branek. Vaněček od stavu 1:5 inkasoval třikrát a Sharks prohráli vysoko 3:8. Útočníci Winnipegu Vladislav Naměstnikov a Cole Perfetti zaznamenali po čtyřech bodech. Jets zůstali po čtyřech zápasech neporaženi.

Tabulka NHL