Florida si v New Yorku zajistila první mečbol a je krok od finále play off NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Florida si v New Yorku zajistila první mečbol a je krok od finále play off NHL

Florida rozhodla pátý zápas ve třetí třetině.
Florida rozhodla pátý zápas ve třetí třetině.Profimedia
Hokejisté Floridy zvítězili na ledě New Yorku Rangers 3:2 a stejným poměrem vedou i ve finále Východní konference NHL. Panthers inkasovali jako první, ale poté třemi góly otočili vývoj zápasu. Na obratu se podílel dvěma body Sam Bennett (1+1) a nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen Anton Lundell, který zlomil v 51. minutě nerozhodný stav 1:1. Hosty dělí jedna výhra od postupu do finále NHL, které hráli i minulý rok.

NY Rangers – Florida 2:3

"Myslím si, že nám loňská zkušenost hodně pomáhá. Víme, jak je těžké a náročné, abychom se dostali daleko a byli úspěšní," uvedl Bennett. Prozradil, že o finále NHL se v týmu nemluví. "Myslíme jen na nejbližší zápas, takový je náš přístup. Veškerou pozornost teď zaměřujeme na utkání číslo šest," podotkl. Doplnil, že pátý duel jeho tým nezačal nejlépe, ale v průběhu zápasu se zlepšoval. Florida soupeře přestřílela od druhé třetiny 29:16 a celkově 37:27.

Skóre otevřel na začátku prostřední části Chris Kreider, který zakončil v oslabení sólový únik precizní bekhendovou kličkou. Zhruba v polovině utkání vyrovnal Gustav Forsling. Obránce Floridy podpořil útok, chytrou přihrávkou jej uvolnil Bennett a Forsling zblízka poslal puk bekhendem pod horní tyč.

Klíčový gól vstřelil Lundell, který se prosadil z levého kruhu v čase 50:22. "Ohromně důležitá branka," radoval se Lundell. "Ve třetí třetině jsme hráli velmi dobře. Připadalo mi, jako bychom měli šanci za šancí. Věřili jsme, že se nějaká ujme," dodal.

Při risku Rangers bez brankáře zvýšil Bennett. Domácí pokračovali ve hře v šesti proti pěti a prudkou přihrávku Miky Zibanejada usměrnil do branky Alexis Lafreniére. Ve zbývajících padesáti sekundách se už ale skóre nezměnilo.

Do domácí sestavy se vrátil Filip Chytil, který minulý zápas nehrál. Během deseti minut pobytu na ledě se dostal do jedné solidní šance, v níž prověřil Sergeje Bobrovského zblízka bekhendem z pravé strany za bezgólového stavu.

"Zápas byl vyrovnaný, opět rozhodoval jeden gól. Měli jsme dobré akce, dorážky. Potřebujeme najít způsob, jak dostal více puků za Bobrovského," řekl kapitán Rangers Jacob Trouba. Ve stejném duchu zhodnotil zápas i trenér newyorského týmu Peter Laviolette.

Program play off NHL